Pànxing Digital

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Notícies –

Informe favorable a un nou centre comercial a Puigcerdà

edificacio-planol-vigent-proposta
Pla de detall del plànol del planejament vigent al sector del camí de la Pedragosa de Puigcerdà i la proposta que ha rebut un informe favorable de la Comissió d’urbanisme de l’Alt Pirineu. Imatge facilitada pel TES el 8 de juny de 2020 (Horitzontal).
La Comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu emet un informe favorable a la construcció d'un centre comercial a Puigcerdà. El consistori de la capital cerdana impulsa una reducció d'habitatges al sector on es vol permetre aquesta superfície.

La Comissió d’urbanisme de l’Alt Pirineu emet un Informe favorable a un nou centre comercial a Puigcerdà. El consistori de la capital cerdana impulsa una reducció d’habitatges al sector on es vol permetre aquesta superfície.

Informe favorable a un nou centre comercial a Puigcerda
A l’esquerra plànol del planejament vigent al sector del camí de la Pedragosa de Puigcerdà. A la dreta la proposta que ha rebut un informe favorable de la Comissió d’urbanisme de l’Alt Pirineu (ACN).
La Comissió territorial d’urbanisme de l’Alt Pirineu ha emès aquest dilluns un informe sobre la modificació de planejament que impulsa l’Ajuntament de Puigcerdà per permetre la construcció d’un centre comercial al sector del camí de la Pedragosa. L’àmbit se situa al sud del nucli urbà, entre aquesta via i la carretera N-152, i ocupa la part central del mateix on també es preveu la construcció d’una escola. A banda dels usos comercials, també s’hi preveia la construcció d’habitatges però ara el consistori proposa substituir 112 d’aquests pisos per la nova superfície. Val a dir que la capital cerdana compta amb un excés de sostre residencial que difícilment s’esgotarà els pròxims anys.
Menys impacte paisatgístic

El Ple municipal de Puigcerdà va aprovar inicialment el 4 de març passat una modificació del Pla parcial del sector del camí de la Pedragosa. En síntesi, aquesta modificació destina part de la superfície residencial a centre comercial, amb una superfície de venda de 1.995 metres quadrats. La Comissió ha valorat l’ampliació de l’oferta comercial que això comportarà per a la capital cerdana. També s’ha valorat que el nou centre ajudarà en la creació de nous llocs de treball i l’impuls al desenvolupament d’aquest àmbit.

A més, es redueix l’impacte paisatgístic, ja que els habitatges previstos inicialment tenien una alçada de tres plantes i el centre comercial es limitarà a planta baixa més un pis, a banda del soterrani. També es guanya espai per a una zona verda pública que separarà el centre comercial de la nova escola. El nou centre escolar se situarà al nord d’aquest. Finalment, es modifica el que es considera trama urbana consolidada del municipi per incloure aquest sector de la Pedragosa.

Resolució telemàtica

En el seu informe, la Comissió troba justificat l’interès públic de la proposta, supeditat a que el consistori obtingui tots els informes favorables sectorials que ha de sol·licitar. Així l’aprovació definitiva de la modificació del planejament per fer possible el centre comercial correspon al Ple municipal.La Comissió de l’Alt Pirineu s’ha celebrat telemàticament aquest dilluns, com també la de les Comarques Gironines. El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa aquesta modalitat degut a les afectacions de la pandèmia de la covid-19. Aquestes afectacions limiten tant la mobilitat com l’aforament de les reunions presencials. D’aquesta manera, divendres es van poder tramitar també expedients de les comissions territorials de l’Arc Metropolità de Barcelona, Lleida, l’àmbit metropolità de Barcelona, la Catalunya Central, el Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Altres articles
Si t’ha agradat llegir Informe favorable a un nou centre comercial a Puigcerdà potser també t’interessa llegir Oferir un valor afegit al turisme de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.