Pànxing Pirineus

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Notícies – Cerdanya Pirineus

La Flama tornarà a baixar del Canigó…

Cerdanya Pirineus
28b5d50b-cb92-4067-899f-e357b4800694

La “Comissió d’Entitats de La Flama del Canigó de Cerdanya” s’ha posat en marxa i ja prepara amb força l’edició d’aquest 2023.

L’any passat, amb l’esforç de més de 50 voluntaris, els Equips de Foc van fer arribar La Flama a 40 Pobles de l’Alta i Baixa Cerdanya. Un notable èxit, que unit a la participació d’Ajuntaments, Escoles, Entitats Excursionistes, Culturals, Esportives i sobretot de molta gent, els anima a seguir treballant per fer més gran aquesta tradicional festa.

Enguany, un Equip de Foc d’excursionistes tornarà a pujar al cim del Canigó per ser presents a la cerimònia de regeneració. Després, la baixaran a Fillols on prendran el relleu altres Equips de Foc. La Flama recorrerà la Cerdanya de cap a cap (de Montlluís fins a Martinet), formant un ambient festiu, una rua de músics i grallers que custodiaran grups de ciclistes i cotxes. Enguany també ens felicitem per la incorporació a la Comissió de: Puigpedrós Associació, l’Institut d’Estudis Ceretans, Cerdagne-Rando, i el Team Velo de ciclistes de l’Alta Cerdanya.

La Flama del Canigó és un símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels PaÏsos Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La matinada del 22 al 23 de juny, La Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i els Equips de Foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu, que no entén d’estats ni de fronteres.

Si t’ha agradat llegir la notícia La Flama tornarà a baixar del Canigó…, també et pot interessar llegir Sons de l’Era, el festival popular a la Cerdanya, es consolida.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.