Pànxing Digital

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Notícies –

Les estacions de muntanya de FGC obtenen el certificat de qualitat d’AENOR

Ferralla

Font: FGC


La certificació acredita que les estacions de muntanya d’FGC són espais segurs davant el risc de contagi per Covid-19

Les estacions de muntanya de FGC obtenen el certificat de qualitat d’AENOR com a espais segurs davant la Covid-19. Aquest reconeixement certifica que els protocols i les mesures implementades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Turisme des de l’inici de la crisi sanitària són les adequades.

Basant-se en les recomanacions d’organismes nacionals i internacionals, AENOR ha certificat la gestió d’FGC davant els riscos derivats de la Covid-19. Ho fa a partir d’una anàlisi completa i rigorosa de les mesures aplicades en diferents àmbits com el de la neteja, desinfecció o senyalització. Les actuacions es fan sempre vetllant per la seguretat tant de les persones usuàries com del personal de les estacions de muntanya.

FGC Turisme també està treballant per certificar les 6 estacions de muntanya amb el segell “Safe Tourism Certified”. És un reconeixement promogut per l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE).

 

La Molina és una de les estacions dins del grup FGC – ACN
Un hivern segur a les estacions de muntanya de FGC

La divisió de turisme de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha dissenyat un pla de prevenció davant la pandèmia de la Covid-19 per garantir, tant a les persones usuàries, la ciutadania local així com per al personal de les estacions de muntanya, que es troben en un entorn segur. S’han definit un seguit de mesures en matèria de prevenció i sensibilització que s’aplicaran a les 6 estacions del grup. Tanmateix, això es farà un cop les condicions de neu i sanitàries permetin obrir-les.

D’aquesta manera, FGC posarà a disposició dels usuaris totes les facilitats possibles perquè puguin practicar esports d’hivern de manera segura. Així doncs, són activitats que es practiquen a l’aire lliure, amb equips com guants i ulleres, que ajuden a protegir als usuaris.

 

Les actuacions per prevenir els contagis per Covid-19 seran comunes a les estacions de muntanya del grup de la Generalitat – FGC

Principals mesures de seguretat
  • Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé amb un tapacoll homologat, per als infants majors de 6 anys. Serà obligatori a remuntadors, zones d’espera i als embarcaments de les instal·lacions mecàniques. També ho serà en espais tancats, edificis i zones comunes com restaurants, botigues, punts d’atenció al client i taquilles.
  • No s’aplicaran mesures de limitació d’aforament a les pistes d’esquí i surf de neu de l’estació per a la pràctica d’esports d’hivern.
  • No es limitarà l’aforament als remuntadors, seguint les recomanacions de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM). No obstant això, sí que serà obligatori l’ús de mascareta en aquest tipus de transport.
  • Es limitarà l’aforament als espais tancats com restaurants, botigues o espais de lloguer de material, on es recomana mantenir una distància mínima d’1.5 metres entre persones.
  • Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a les taquilles i als edificis i restaurants de les estacions.
  • Es recomana també la compra i reserva online de forfets, bitllet i altres serveis als llocs web de les estacions per evitar aglomeracions a taquilles i a altres espais.

Si t’ha agradat llegir la notícia Les estacions de muntanya d’FGC obtenen el certificat de qualitat d’AENOR, també et pot interessar Gaudir dels esports d’hivern de manera segura.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.