Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Notícies –

Les lesions més comunes entre els “runners”

Les lesions més comunes entre els "runners"
woman runner hold her injured leg on road

Per vitadelia.com / AMIC


El running és un dels esports més practicats a Espanya. La passió per aquesta activitat està superant altres esports que es poden practicar de manera conjunta. També existeix cada vegada més afició per disciplines  com poden ser el triatló, els duatlons, que inclouen ciclisme i carrera a peu o ciclisme i proves de natació, o d’altra banda, les proves de running extrem: proves de resistència amb obstacles, proves de fons extremes…

Els corredors han d’estar atents a les possibles lesions que es produeixen durant la pràctica esportiva. Us mostrem a continuació les lesions més comunes entre els “runners”.

El Genoll de corredor és el nom col·loquial d’una lesió denominada condropatia rotuliana. És un tipus de tendinitis en el genoll també conegut com a síndrome de mala alineació i es produeix quan hi ha excessos de forces laterals que tenen com a resultat la luxació de la ròtula i el desgast precoç del cartílag. Es pot evitar enfortint els músculs de tota la cama, però fonamentalment quàdriceps i glutis. D’aquesta manera es facilita el moviment de càrrega de genolls a cames i no es forcen tant la ròtula ni cartílags.

Una altra de les lesions més comunes és la tendinitis tibial posterior. Són inflamacions del tendó o de la seva beina de recobriment. Causa un dolor intens en la part interna del peu, sota el turmell i pot fins i tot arribar a la fàscia plantar. Per a evitar-la cal utilitzar sabatilles esportives que s’ajustin correctament a cada tipus de corredor.

Finalment parlem de la síndrome Piriforme. El múscul piriforme és un múscul petit situat a la part profunda de les natges, darrere del gluti major. La recomanació és treballar bé l’esquena, l’abdomen i la pelvis i dur a terme un bon escalfament i exercicis d’estirament adequats.

Si t’ha agradat llegir l’article Les lesions més comunes entre els “runners”, et pot interessar llegir La correcta nutrició esportiva

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.