Pànxing Digital

2, març del 2024

Search
Close this search box.

2, març del 2024

Notícies –

Llívia es connecta a la fibra òptica

Llívia es connecta a la fibra òptica

Aquest mes de juliol 2.154 llars i comerços de Llívia han entrat en zona de cobertura de fibra òptica.

Llívia es connecta a la fibra òptica i sembla que el desplegament de l’alta velocitat a la nostra comarca comença a ser una realitat. Aixó passa en un moment en què el teletreball i les relacions a través de la xarxa agafen més força que mai.  Els habitants i comerciants de la vila ja tenen accés a connexió ràpida a internet gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Llívia i l’empresa de telecomunicacions Telefónica.

Els treballs realitzats per la companyia ja permeten disposar daquesta connexió avançada en diferents zones del municipi, assegurant una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada.

La posada en marxa daquest nou servei suposa per Llívia un salt qualitatiu enorme per fer front a la nova realitat post Covid-19.

Teletreball, educació i oci

La fibra òptica des de la central fins a la llar o el negoci és actualment la tecnologia de connectivitat fixa més avançada del mercat. Permet teletreballar, estudiar, gaudir de jocs en línia amb gran fluïdesa, realitzar videoconferències de màxima qualitat i navegació ultra ràpida a Internet.

Un Pirineu connectat

El Govern preveu que a finals del 2020 totes les capitals de comarca catalanes estaran connectades a la fibra, així com els municipis pels quals passa el cablejat. D’aquesta manera el Pirineu aconseguirà situar-se al mateix nivell d’altres territoris on aquest servei ja fa temps que hi és ben present. Fins ara ja s’han desplegat 4.900 km de fibra òptica per part de la Generalitat de Catalunya.

Si t’ha agradat llegir l’article Llívia es connecta a la fibra òptica també et pot interessar llegir Tornen les obres per instal·lar la fibra òptica

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.