https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Maresme

Mataró posa en valor els seus establiments comercials emblemàtics

Maresme
Ajuntament-de-Mataró
En el marc del Pla d'Impuls al Centre, l’Ajuntament dona visibilitat als establiments singulars mitjançant el web www.rutadelsemblematics.cat i amb l’exposició “Establiments emblemàtics de Mataró”, una mostra que recull imatges i objectes plens d’història.

La regidora delegada d’Urbanisme i Promoció de Ciutat i Comerç, Núria Moreno va presentar, el passat 23 de febrer, el projecte “Establiments emblemàtics de Mataró” a Can Serra, Museu de Mataró, en el marc del pla estratègic Pla d’impuls al centre.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2019 a partir de la realització d’un inventari dels establiments emblemàtics de Mataró. D’aquest inventari s’han seleccionat 23 establiments que han entrat a formar part del web www.rutadelsemblematics.cat, del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya.

La rutadelsemblematics.cat, és la guia en línia dels establiments emblemàtics de Catalunya, un portal on descobrir les icones comercials i turístiques que s’han anat creant al llarg dels segles i que avui constitueixen un valuós patrimoni, alhora que un actiu cultural i turístic de primer nivell que cal preservar i difondre. Dins la guia en línia, actualment hi podem trobar els establiments emblemàtics de Banyoles, Barcelona, Figueres, Girona, Olot i Mataró.

Imatge de Can Bosch a Mataró. Fonts d’imatge de Comerç de Catalunya.
Foto: Fonts d’imatge de Comerç de Catalunya.

Al web, hi ha geolocalitzats els establiments,  alguns d’ells oberts al públic i altres que ja no estan en actiu, però gràcies a la pàgina es poden visitar virtualment i veure com eren quan estaven oberts. També hi ha entrevistes, descripcions i fotografies realitzades per Esteve Vilarrúbies, titular del Fons d’imatges de Comerç de Catalunya i il·lustracions fetes amb tinta xinesa sobre paper de l’artista barceloní Joan Bueno.

Per tal de donar-los a conèixer a la ciutat, s’ha organitzat l’exposició “Establiments emblemàtics de Mataró”, comissariada per la Pilar González-Agàpito, una de les persones que més coneix i més ha escrit sobre la història dels comerços de la ciutat. Es podrà visitar a Can Serra-Museu de Mataró del 25 de febrer al 25 d’abril. L’horari d’obertura del Museu és de dimarts a divendres de 17 a 20 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges d’11 a 14 h.

A l’exposició s’hi podrà veure un recull d’imatges d’aquests establiments plens d’història i que mantenen el regust del passat. Establiments que la majoria segueixen despatxant el mateix producte i d’altres, malgrat haver-lo canviat, ho han fet respectant la història. També s’exposaran alguns objectes cedits per aquests establiments que permetran descobrir la quotidianitat de l’ús d’alguns aparells, i com la tècnica els ha millorat.

Font: www.mataro.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia Mataró posa en valor els seus establiments comercials emblemàtics, també et pot interessar Cafè de Mar obre sol·licituds per allotjar nous projectes d’economia social al Viver d’empreses.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.