Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Notícies –

Navarcles aprova el nou Pla Local de Joventut

Pla Local de Joventut
L’Ajuntament de Navarcles ha aprovat per unanimitat el nou Pla Local de Joventut pels pròxims quatre anys, que servirà per guiar durant aquest període tots els projectes i iniciatives adreçades als joves del poble.
Pla Local de Joventut

El pla aprovat al ple municipal s’ha elaborat després de dur a terme una diagnosi de la realitat de la joventut de Navarcles durant gairebé tot el 2020, que s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia. I és que, si bé normalment aquesta diagnosi es fa a partir de multitud de trobades participatives, la situació provocada per la COVID-19 només ha permès fer-ne dues, les quals s’han hagut de complementar amb una enquesta, un qüestionari i una padlet on el jovent navarclí ha pogut expressar-se. A més, s’han realitzat entrevistes amb diversos agents vinculats al desenvolupament de les polítiques de joventut, recollint aportacions tant des de la perspectiva tècnica com política.

A més de les dades obtingudes amb totes aquestes actuacions, la diagnosi a partir de la qual s’ha elaborat el nou Pla Local de Joventut també incorpora una descripció de les polítiques de joventut de Navarcles, tant d’aquelles que són liderades des del mateix Programa de Joventut, com les que es desenvolupen des d’altres departaments.

Així, a partir dels resultats obtinguts els últims mesos, i vinculant-se amb el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, el nou pla de Joventut se centra en quatre eixos: autonomia (incloent-hi els àmbits d’educació, ocupació, habitatge, salut i mobilitat), creixement personal (cultura, oci i esport), transformació social (participació, igualtat i convivència) i connectivitat (comunicació).


Pla Local de Joventut

Aquests quatre eixos recullen un total de 34 actuacions que es preveuen desenvolupar durant els pròxims quatre anys, entre les quals destaquen el programa d’ocupació amb 5 projectes que engloben les necessitats laborals dels joves, la reactivació del pla de drogodependències i les noves estratègies comunicatives per enfortir la difusió i contacte amb els joves.

El nou Pla Local de Joventut també inclou diverses actuacions innovadores pel que fa a la participació, amb la creació de l’Assemblea Jove, dels corresponsals a l’institut, del Consell d’infants i del Consell d’entitats Jove.


Si t’ha agradat llegir l’article Navarcles aprova el nou Pla Local de Joventut, també et pot interessar llegir El Govern destina 6.3 MEUR al sector del lleure educatiu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.