https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Notícies – Maresme

Neix la Fundació Crea Dance, una entitat maresmenca amb vocació de transformar la societat a través de la dansa

Maresme
Marga Cruz
El projecte busca generar una estructura que doni suport a les arts escèniques i a l’educació i que dinamitzi i humanitzi el panorama social a partir d’una companyia de dansa de gran qualitat.

La Fundació Crea Dance és una entitat publicoprivada pionera a Catalunya amb seu al Maresme que acaba de néixer gràcies a la visió de la coreògrafa mataronina Maria Rovira. L’entitat sorgeix com una eina de transformació social a través de les arts escèniques, especialment la dansa, que vol ajudar en la vertebració del territori i contribuir a la millora de la vida de les persones des d’una postura compromesa amb la comunitat.

La Fundació busca generar una estructura que doni suport a les arts escèniques i a l’educació i que dinamitzi i humanitzi el panorama social a partir d’una companyia de dansa de gran qualitat com a motor del projecte, la Crea Dance Company. És una entitat que s’inspira en models d’organitzacions culturals i companyies de dansa d’arreu del món que Rovira ha conegut i en les quals ha treballat al llarg de la seva trajectòria internacional com a coreògrafa.

Transformació social

El seu programa social parteix de la dansa com a motor vehicular, amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones. Un ambiciós projecte que, mitjançant la incorporació d’aliances amb les diferents entitats locals referents, vol donar visibilitat a la societat i al territori. Les quatre línies d’actuació del programa són: la infància, perquè s’introdueixin en aquest món artístic de forma divertida; l’adolescència, per ajudar-los al seu creixement personal dins la societat; les persones amb capacitats diferents, de la mà de la Fundació El Maresme; i la gent gran, per atansar la dansa, música i creativitat a un col·lectiu amb dificultat per desplaçar-se a centres culturals.

Si t’ha agradat llegir Neix la Fundació Crea Dance, una entitat maresmenca amb vocació de transformar la societat a través de la dansa, també et pot interessar llegir Neix la 1a Fira d’Orientació Laboral i Educativa de la mà de la Fundació Gentis.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.