Pànxing Solsonès

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Notícies – Solsonès

Nova temporada a Port del Comte

Solsonès
port del comte
Port del Comte ha informat de les millores que presenta l'estació de cara a la temporada 21-22. Entre aquestes hi ha el perfilat de pistes, millora en la producció de neu i més seguretat en els accessos.

Port del Comte ha centrat els seus esforços en assegurar les condicions per a l’esquí. Enguany ha potenciat la col·locació a les pistes de biomassa extreta dels boscos de l’entorn barrejada amb terra, cosa que facilita l’arrelament de l’herba i la pràctica de l’esquí amb gruixos de neu mínims (de només 10 cm).

També s’ha millorat el drenatge de les pistes, que permet un estalvi d’entre el 50 i el 80% de l’aigua necessària per a la innivació amb canons. Això permet retenir aigua en nivells superiors i s’evita bombejar-la des de cotes molt inferiors.

Perfilat de pistes

A l’estiu també s’han fet millores sobre el terreny i entre aquestes hi ha el fet que s’han eliminat alguns desnivells accentuats per evitar incidents. ës el que es coneix com a millora del perfilat de pistes, de manera que es guanya en uniformitat, milllorant l’experiència de l’esquiador sobre la neu i a la vegada permet anivellar millor i de forma més uniforme la neu sobre pistes per part de les trepitjaneus. Aquesta millora és especialment important per quan a pistes hi ha un gruix de neu de pocs centímetres.

port del comte
Font: Port del Comte

Millora en la producció de neu

L’estació ha reforçat el sistema de neu artificial, amb la instal·lació de 10 canons de baix consum. Amb els nous canons s’aconsegueix produir més neu a la vehada que per produir-la es consumeixen menys. Una altra de les iniciatives que han abraçat els responsables de Port del Comte és la sensibilitat a l’entorn i ser el més ecològics possible. En aquesta aposta per la sostenibilitat, en algunes zones s’ha plantat herba reciclada procedent de camps de futbol.

Cal afegir que la Generalitat millorarà la comoditat i la seguretat en la conducció a la via d’accés a l’estació d’esquí de Port del Comte des de la LV-4421 a Coll de Jou. Les obres, que es desenvoluparan en un tram d’uns tres quilòmetres, consistiran principalment en la renovació del paviment del ferm i a suavitzar els revolts en una via que té un traçat sinuós, i inclouran l’adequació dels elements de drenatge de la carretera i de la senyalització, les barreres de seguretat i les proteccions per despreniments i allaus. L’execució dels treballs, adjudicats aquest agost, és de vuit mesos, que es planificaran segons la climatologia i els períodes hivernals.

Forfet de temporada a la venda

L’estació també ha posat a la venda els forfets de temporada, en promoció. Entre aquests, hi ha l’Abonament d’adult (12 a 64 anys) que queda rebaixat a 515 euros.
L’Abonament infantil (de 7 a 11) queda per 385.
L’Abonament “petit” (fins a 6 anys) queda per 125.
L’Abonament Veterà (de 65 a 74 anys) queda per 265 euros.

Font: Diari de la Neu

Si t’ha agradat llegir la notícia Nova temporada a Port del Comte, també et pot interessar llegir la notícia La Fira de la Terra del Solsonès tindrà tres mercats i una vintena de parades.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.