Pànxing Digital

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Notícies –

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

twitterIMA-C-01

Font: Generalitat de Catalunya


Durant nou dies es duran a terme diverses accions enfocades a tractar diversos temes relacionats amb la reducció de residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. Enguany se celebrarà del 21 de novembre fins al 29 del mateix mes. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Tota una setmana destinada a donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Es fomentaran accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa. Tot plegat amb la voluntat de canviar el comportament quotidià dels ciutadans europeus.

Accions a tot el territori

Durant aquesta setmana i dos dies que dura la iniciativa, es duran a terme accions per tot arreu del territori català. Les podeu consultar totes i veure-les sobre mapa al següent enllaç. Vegem, però, algunes de les actuacions que es faran.

A la Cerdanya es farà recapte d’aliments en diferents supermercats de la comarca. També es faran recollides de roba i calçat per donar una segona oportunitat a les peces en bon estat. Tanmateix, es farà una recollida i posterior reciclatge de les càpsules d’alumini de cafè.

 

A la Cerdanya, entre altres activitats, es durà a terme un recapte d’aliments

 

Al Berguedà, l’activitat serà d’allò més digital. Es tracta de sortir a caminar pel Parc Natural Cadí-Moixeró amb guants, una bossa i el mòbil ben carregat. Un cop al bosc i amb l’app Litterati al telèfon, es tracta de fer una fotografia a la deixalla que trobeu a través de l’aplicació, que automàticament geolocalitzarà la recollida. Sereu els que més deixalles recolliu?

Al Bages, hi trobareu infinitat d’activitats, xerrades i webinars sobre un munt de temes relacionats amb la correcta gestió de residus i, sobretot, com produir-ne menys. Com a activitat destacada, el divendres 27 a Sant Vicenç de Castellet, trobareu la Reparatruck, la furgoneta de Solidança on podreu aprendre a reparar els vostres petits electrodomèstics.

 

Les furgonetes Reparatruck de Solidança on podreu reparar els petits electrodomèstics – Solidança

Al Maresme, també hi haurà multitud d’activitats pensades per aprendre a cuidar el nostre planeta. Una d’elles és la Setmana de la Conscienciació dels Residus CL de Premià de Mar. Ens proposen un seguit de reptes per als ciutadans, jocs, concursos i xerrades, tot en format online.

Residus invisibles

Sabíeu que per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams i incloure un petit paquet, es produeixen uns 86 quilograms de residu? El que veieu no és sempre el veritable pes … “Residus invisibles” es refereix a la gran quantitat de residus generats durant el procés de fabricació dels productes. Una gran part dels residus invisibles no es poden reciclar i acaben en abocadors i incineradores.

Juntament amb la petjada de residus, hi ha també l’impacte generat pel CO2 i un cost carregós per al clima. Per a una producció i consum sostenibles, els productes han de tenir una vida útil més llarga, ser més fàcils de reparar i reciclar i, en definitiva, ser completament no tòxics el dia que es reciclen. L’augment de la vida útil del producte redueix la necessitat de nova producció i per tant la quantitat de residus produïts a través de la fabricació.

Si t’ha agradat llegir la notícia Setmana Europea de la Prevenció de Residus, també et pot interessar llegir El bosc i el voluntariat s’imposen al virus.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.