Pànxing Digital

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu –

5 bones selfies que pots fer a… Bellver

b7011bab5d173153318015f526b2d61c.jpg
Bellver, com tots els pobles de la Cerdanya, també ens ofereix un bon nombre de racons per fer-nos una bona selfie. Us donem a conèixer 5 bones ubicacions on capturar un bon autoretrat.

Continuem amb la sèrie d’articles “Ruta de les selfies de la Cerdanya” en què us mostrem, poble a poble, els millors paratges, miradors o monuments per obtenir-ne, al nostre criteri, una bona captura fotogràfica.
 
En resum, us mostrem una ruta senzilla i fàcil per aconseguir 5 auto clics amb el vostre telèfon intel·ligent (o càmera de fotografiar) que us serviran per tenir un bon record del vostre pas o visita pels pobles de la Cerdanya. En l’article d’aquest mes de juliol fem ruta per Bellver de Cerdanya. L’itinerari o ruta de les selfies de Bellver té una durada, incloent-hi l’estona per fer les fotografies, d’un parell d’hores.
 
1. Selfie a la Plaça Becquer
Punt d’inici ideal per a la nostra ruta de les selfies a Bellver. Podem deixar el nostre vehicle a l’aparcament de la muralla des d’on podrem accedir al mirador de la plaça Bécquer per l’ascensor panoràmic, construït l’any 2014.
Aquesta plaça creada a sobre la muralla va ser dedicada a la memòria de Gustavo Adolfo Bécquer, escriptor romàntic de llengua castellana que sojornà l’any 1861 a l’hostal de can Patanó de Bellver. Presidint-la hi ha un monument dedicat al poeta i a mà dreta, en un mur mitjancer de casa hi ha tot d’orenetes metàl·liques que fan referència a la popular rima LIII,”Volverán las oscuras golondrinas”, que podem llegir en homenatge a Bécquer, i el poema que Salvador Capdevila va dedicar a la vila de Bellver.
 
 
2. Selfie a la plaça Major 27 d'abril
Plaça porxada amb cases de pedra, tradicional centre administratiu i comercial de Bellver, i lloc on se celebrava el mercat. Va ser urbanitzada al segle XIV. Els seus edificis més destacats són la Duana, del segle XVI, on es pagaven els impostos sobre les mercaderies que es venien al mercat, i la Casa del Comú, avui ajuntament de la vila.
La plaça major és un espai recollit, quasi claustrat, elegant de proporcions, que ens fa viatjar als temps medievals. Busqueu la placa del recorregut històric i llegiu-ne la seva història! 
 
 
3. Selfie a la plaça de l'Abat Oliva
Bones vistes sobre la serra del Cadí i la baga de Bellver amb els seus extensos boscos. La plaça està construïda sobre les restes d’una torre de defensa. Des d’aquí podem albirar una bona part dels nuclis agregats a Bellver, com ara Pi, Olià, Santa Eugènia i Nas.
 
 
4. Selfie a la plaça del Portal i torre de la presó
Ens situem a la Plaça del Portal, que queda situada a l’exterior del recinte emmurallat del barri antic. Darrere la selfie hi veurem la pujada de Joan Alay, on hi havia hagut una de les dues entrades a la vila vella de Bellver: el portal de Cerdanya. La captura també ens ha de permetre incloure-hi la Torre de la Presó, monument declarat bé cultural d’interès nacional. Potser no serà una selfie de vistes espectaculars, però sí especialment emblemàtica del nucli antic i de la seva història.
 
 
5. Selfie a Santa Maria de Talló
El poble i l’església romànica de Santa Maria de Talló tanquen la nostra ruta de les 5 selfies de Bellver de Cerdanya. Es troba a poc més d’un quilòmetre del nucli antic de Bellver. 
A partir de l’any 1842 l’església va esdevenir Santuari i va ser declarat el 1993 bé cultural d’interès nacional. Dilluns de Pasqua es fa un aplec al santuari de la Mare de Déu de Talló i és una data viscuda amb intensitat en el calendari dels bellverencs. 
 
 
La propera ruta de les 5 selfies visitem Alp. Us convidem a localitzar o protagonitzar, en aquest cas al vostre criteri, les millors localitzacions per fer 5 selfies a cadascun dels pobles de la Cerdanya que encara no hem visitat. 
 
Citarem el vostre nom en els suggeriments que ens feu. 
Envieu-nos un mail a: cerdanya@panxing.net
Si publiqueu alguna d’aquestes selfies a les xarxes, no oblideu posar l’etiqueta #fempanxing
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.