Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu –

5 bones selfies que pots fer a… Isòvol

c6a325a95b49bf779f499630a0983df0.jpg
Isòvol, com tots els pobles de la Cerdanya, també ens ofereix un bon nombre de racons per fer-nos una bona selfie. Us donem a conèixer 5 bones ubicacions repartides entre els tres nuclis del municipi, format per All, Isòvol i Olopte.

Continuem amb la sèrie d’articles “Ruta de les selfies de la Cerdanya” en què us mostrem, poble a poble, els millors paratges, miradors o monuments per obtenir-ne una bona captura fotogràfica.
 
En resum, us mostrem una ruta senzilla i fàcil per aconseguir 5 auto clics amb el vostre telèfon que us serviran per tenir un bon record de la vostra visita pels pobles de la Cerdanya. En l’article d’aquest mes de setembre fem parada a Isòvol. Us proposem fer les tres primeres a peu, amb inici i tornada a All, i les dues darreres desplaçant-nos-hi amb vehicle.
 
1. Selfie a l’església de Santa Maria d’All
Primera parada: comencem pel nucli d’All, el més gran en nombre d’habitants dels 3 que formen el municipi d’Isòvol. Actualment té 190 habitants. Ens situarem a la plaça de davant l’església romànica del segle XII dedicada en culte a Santa Maria. Tot l’entorn de l’església va ser restaurat entre els anys 2016 i 2017. Heu de saber que dues imatges romàniques policromades d’aquesta església, la Majestat i la Mare de Déu, actualment es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya.
 
 
2. Selfie a la palanca 
La palanca de fusta sobre el riu Segre, meitat d’All i meitat de Sanavastre, és l’únic pont penjant d’aquestes característiques que trobem a la Cerdanya. Va ser construïda l’any 2007 i recupera el pas històric que tradicionalment unia els dos pobles en aquest mateix tram de riu. Mentre fem aquesta selfie gaudirem del pas alegre del riu Segre i l’entorn d’un bosc de ribera propi de la Cerdanya. Aquesta selfie a la palanca del riu Segre és especialment atractiva a la tardor quan els arbres canvien de fulla.
 
 
3. Selfie al Santuari i ermita de Quadres
El trobarem als afores d’Alp, a la vora oposada del riu d’Alp, i hi arribem amb una agradable passejada després d’haver fet les nostres dues primeres captures. La Torre de Riu és un castell d’aires romàntics construït l’any 1896 sobre la vella Torre del riu, un baluard de defensa del segle XIV. També hi trobem la Capella de la Divina Pastora, d’origen neomedieval on es venera la imatge de la Mare de Déu d’Ovella. Aquesta és una de les verges més venerades a la Cerdanya. En un dels laterals de l’església hi ha la masoveria, l’única part habilitada per viure tot l’any.
 
 
4. Selfie a Olopte
Per a la parada número 4 ens desplacem fins a Olopte. Oficialment té 60 habitants i en destaca la restauració tradicional amb arquitectura de muntanya que transmeten els seus carrers. Per a la nostra selfie ens adrecem al carrer de l’Església, sense cap mena de dubte el més llarg i estret del poble. A l’altura de Cal Janet el carrer entre cases de pedra es fa estret i un dels seus laterals, el que protegeix amb un petit mur de pedra de l’hort pel costat més solejat, esdevé un magnífic espai per fer una selfie. Capturarem de fons una excel•lent panoràmica de l’església de Sant Pere d’Olopte (segle X), un trosset de la serra del Cadí i el tossal d’Isòvol.
 
 
5. Selfie a Isòvol
Darrera parada de les nostres selfies. Us proposem una selfie a tocar de l’aigua sempre freda de la Font d’Isòvol, però no finalitzeu la vostra Ruta de les Selfies només amb la visita d’aquest racó. Feu una passejada pels carrers del poble, perquè us sorprendrà agradablement l’acurada restauració d’algunes de les seves cases i racons.
 
Dir-vos que Isòvol és, dels 3 nuclis que formen el municipi, el que dóna el nom a tot el municipi. Curiosament és el més petit en nombre d’habitants. Avui en dia té 50 veïns censats. Per cert, hi ha dues teories sobre l’origen del seu nom: una diu que el topònim deriva d’Isabel, una dama que va pagar la construcció de l’església de Sant Miquel. I una altra, que es creu més probable, diu que deriva del mot basc Isaval, que vol dir lloc ample o abundant. I vosaltres, què en penseu?
 
Aquestes són les selfies que us hem proposat per Isòvol però cal admetre que ens hauria agradat incloure alguns paratges més.

 
 
La propera ruta de les 5 selfies visitem Guils de Cerdanya. Us convidem a localitzar o protagonitzar, en aquest cas al vostre criteri, les millors localitzacions per fer 5 selfies a cadascun dels pobles de la Cerdanya que encara no hem visitat. 
Citarem el vostre nom en els suggeriments que ens feu. 
Envieu-nos un mail a: cerdanya@panxing.net
Si publiqueu alguna d’aquestes selfies a les xarxes, no oblideu posar l’etiqueta #fempànxing.
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.