Pànxing Digital

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Turisme Actiu –

5 bones selfies que pots fer a… Llívia

d45bddc02a5a798ed059244026daafd9.jpg
Llívia, com Puigcerdà i tots els pobles de la Cerdanya, també ens ofereix un bon nombre de racons per fer-nos una bona selfie. Us donem a conèixer 5 bones ubicacions on capturar un bon autoretrat.

Continuem amb la sèrie d’articles “Ruta de les selfies de la Cerdanya” en què us mostrem, poble a poble, els millors paratges, miradors o monuments per obtenir-ne, al nostre criteri, una bona captura fotogràfica.
 
En resum, us mostrem una ruta senzilla i fàcil per aconseguir 5 auto clics amb el vostre telèfon intel·ligent (o càmera de fotografiar) que us serviran per tenir un bon record del vostre pas o visita pels pobles de la Cerdanya. En l’article d’aquest mes de juny fem ruta per Llívia. L’itinerari o ruta de les selfies de Llívia té una durada, incloent-hi l’estona per fer les fotografies, entre dues i tres hores.
 
1. Selfie a la Plaça Major
La plaça Major de Llívia és un bon punt d’inici o final de la ruta de les 5 selfies de Llívia. La plaça és envoltada per edificis ben restaurats que transmeten una imatge de racó arquitectònic carregat d’història i d’identitat. També és un racó on s’aplega una part interessant del comerç i la gastronomia local. Per esmorzar i així començar la ruta o bé, tot el contrari, per acabar-la i quedar-s’hi a dinar.
 
 
2. Selfie a l'entorn de l'església
Una selfie que ens permetrà captar l’arquitectura religiosa i militar en un sol clic. D’una banda hi tindrem l’església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia, que va ser edificada en els segles XVI i XVII sobre d’una altra d’anterior. Forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. I de l’altra les Torres de l’Església de Llívia, amb espitlleres per a la seva defensa. Estan declarades bé cultural d’interès nacional. La Torre Bernat de So també va ser utilitzada de pressó. 
 
 
3. Selfie al Museu de la Farmàcia
Imprescindible. En ple centre històric de Llívia, ben a prop de l’església, hi trobem el Museu Municipal de Llívia i dins d’aquest s’hi troba un petit museu dedicat a la farmàcia Esteve de Llívia. Molt possiblement, o gairebé segur, que és una de les més antigues de les que s’han conservat a Europa. Per fer-vos la selfie us haureu d’adaptar als horaris del Museu.
 
 
4. Selfie al Parc de Sant Guillem
Un racó d’esbarjo però també de tranquil·litat i certa mística. D’alguna manera el parc és presidit per l’ermita romànica de Sant Guillem, que li dóna nom. És situat entre el nucli urbà de Llívia i el riu Segre. A l’estiu és un bon espai per descansar, amb ombres, bancs i taules, amb gronxadors i per tant per fer-hi un bon píc-nic. I per cert, ja coneixeu la llegenda de Sant Guillem? Feta la selfie, us convidem a descobrir-ne aquesta bonica història!
 
 
5. Selfie al Castell de Llívia
La selfie més panoràmica. Deixem per a l’última selfie la pujada al Castell de Llívia. No en tenim cap dubte: es tracta del millor mirador sobre Llívia, però també un dels millors miradors en 360° sobre la Cerdanya. Al vostre criteri queda quina és la millor orientació.
Hi podrem accedir caminant des del centre de Llívia, en una passejada o caminada de màxim 25 minuts. Un cop a dalt no només podreu escollir quina és la perspectiva que més us agrada des del Castell, sinó que de seguida entendreu el perquè de la seva importància estratègica quan, l’any 672 els visigots es creu que hi van construir algun tipus de fortalesa. L’actual Castell, però, data del segle XIII.
 
 
I per cert, ja coneixeu la llegenda de Sant Guillem? Us convidem a descobrir-ne aquesta bonica història un cop feta la vostra selfie! ”
 
A la propera ruta de les 5 selfies visitem Bellver de Cerdanya
Us convidem a localitzar o protagonitzar, en aquest cas al vostre criteri, les millors localitzacions per fer 5 selfies a cadascun dels pobles de la Cerdanya que encara no hem visitat. Citarem el vostre nom en els suggeriments que ens feu. 
Envieu-nos un mail a: cerdanya@panxing.net
Si publiqueu alguna d’aquestes selfies a les xarxes, no oblideu posar l’etiqueta #fempanxing

 
Museu Municipal de Llívia
Horaris: dimarts de 15.00 h a 18.000 h
De dimecres a divendres: de 09.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.00 h 
Diumenge de 10.00 h a 14.00 h
Dilluns tancat
Preu: 3,50 euros. Preus especials a nens i jubilats. 
Més informació: 972 89 63 13

 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.