Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu –

5 bones selfies que pots fer a… Oceja

3e81cab1020d6abbc6bd5d3d8bef66d2.jpg
Oceja, com tots els pobles de la Cerdanya, també ens ofereix un bon nombre de racons per fer-nos una bona selfie. Us donem a conèixer 5 bones ubicacions repartides entre el casc urbà i els afores de la població.

Continuem amb la sèrie d'articles “Ruta de les selfies de la Cerdanya” en què us mostrem, poble a poble, els millors paratges, miradors o monuments per obtenir-ne una bona captura fotogràfica.
 
Una ruta senzilla i fàcil per aconseguir 5 auto clics amb el vostre telèfon que us serviran per tenir un bon record de la vostra visita pels pobles de la Cerdanya. En l'article d'aquest mes de novembre fem parada a Oceja. Les 4 primeres les podem fer tot passejant pel poble mentre que per a la darrera haurem de caminar una mica o bé desplaçar-nos-hi amb algun vehicle.
 
1. Selfie a l’estació del Tren Groc
Primera parada: L'estació i la via de tren van ser construïts a principis de segle XX. Les primeres obres iniciades el 1903 van permetre, a partir de 1910, connectar Vilafranca de Conflent amb Montlluís. La línia definitiva no s'acabaria fins a 1927, quan la línia de tren va arribar a la Tor de Querol. La d'Oceja és una de les 22 estacions i va ser inaugurada l'any 1911.
 
 
2. Selfie a l’església de Sant Pere
Ens desplacem al casc històric. Església, Ajuntament i cine són tres edificis que exerceixen de centre neuràlgic del poble. La primera menció com a lloc de culte data del segle X i com a església romànica consta que va ser erigida al segle XII i remodelada al segle XIV. Va ser reconstruïda l'any 1894. L'absis està inclòs en l'inventari de monuments històrics de França des de 1964. A l'interior hi ha una capella dedicada a Santa Llúcia datada l'any 1219 i un retaule de 1699 de Josep Sunyer, un Crist barroc de l'any 1733 i un retaule de l'altar major de l'any 1774. Feu la volta sencera a l’edifici per observar millor les diferents etapes de reconstrucció.
 
 
3. Selfie a l'ajuntament
No cal desplaçar-nos gaire lluny. Davant mateix de l’església hi trobem l’edifici de l’Ajuntament. Hi destaquen les finestres blaves i que tota l’edificació respon a l’estil arquitectònic propi de la Cerdanya, amb elements característics com finestres, llosat i portes coronades per llindes en granit. El color blau dels porticons de fusta és una característica comuna a les cases de la Cerdanya. El motiu? Hi ha dues teories: una de les raons apunta a que el blau es feia servir per allunyar mosques i altres insectes, i l’altra raó és que aquest color protegeix les cases de les bruixes i altres mals.
 
 
4. Selfie al llac d'Oceja
Penúltima parada: situat a la part baixa del poble i a prop del riu de la Vanera. Un espai tant tranquil com bucòlic on podrem gaudir de diverses activitats al seu entorn mentre observem ànecs, cignes i peixos. Especialment atractiu ara a la tardor amb els arbres canviant el color de la fulla reflectint-se a la làmina d’aigua del llac.
 
 
5. Selfies varis
Darrera parada de les nostres selfies a Oceja. Sortint del llac en direcció ponent us proposem travessar el riu de la Vanera, ja dins la veïna població de Palau de Cerdanya, i pujar cap al bosc de la muntanya. Passat el riu només haurem de fer uns pocs centenars de metres per gaudir d'una magnífica panoràmica sobre el poble d'Oceja. 
Ara bé, si no teniu ganes de sortir del nucli urbà d'Oceja també podeu fer-vos dues bones selfies en dos espais molt identificatius del poble. Davant la mítica sala de cine o a la plaça del davant de l'oficina de correus, a la plaça de la font, on hi ha el monument als veïns d'Oceja que van participar i morir a la primera guerra mundial.

 
 
La propera ruta de les 5 selfies visitem Montellà i Martinet. Us convidem a localitzar o protagonitzar, en aquest cas al vostre criteri, les millors localitzacions per fer 5 selfies a cadascun dels pobles de la Cerdanya que encara no hem visitat. 
Citarem el vostre nom en els suggeriments que ens feu. 
Envieu-nos un mail a: cerdanya@panxing.net
Si publiqueu alguna d’aquestes selfies a les xarxes, no oblideu posar l’etiqueta #fempanxing.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.