Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Turisme Actiu –

Arenys, vila de mar i flors

9b9b9426aee304079218dbf7c099bd31.jpg

Del divendres 31 de maig al diumenge 2 de juny Arenys de Mar celebra la Festa de la Mar, una trobada d’embarcacions tradicionals catalanes i de promoció de la cultura i el patrimoni marítim i fluvial que convoca la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial ( FCCPMF) amb alguna de les seves entitats membres.

Arenys de Mar viu un cap de setmana intens, aplegant dues festes amb dos elements molt maresmencs, la Mar i les flors. La V Festa del Mar, arriba al municipi amb un programa que fa especial atenció a la vela d’esbarjo clàssica i en especial, els patins de vela que van ser l’embrió de la vela lleugera a les platges maresmenques. Aquesta festa aglutina diferents associacions de la comarca, relacionades amb el món marítim com la dels Amics del Quetx, Bricbarca, Mar i Vent, els amics del Mamelló o les dues organitzadores a Top Drap de Sant Pol i El Moll d’Arenys de Mar.
 
L’objectiu és reunir embarcacions clàssiques i tradicionals de Catalunya i de diverses comunitats marines per convertir Arenys de Mar en un punt de trobada d’intercanvi de coneixements entre els mariners i navegants i totes aquelles persones que vulguin saber més coses sobre la tradició marítima del país.
 
Per això s’ha preparat dos tipus de programes, un mes nàutic, on destaca la travessa de patí de vela o l’arribada de la travessa de vaixells clàssics de Barcelona com el Santa Eulàlia, un vaixell centenari i un programa d’activitats culturals on també pren protagonisme la flor amb l’Arenys de Flors, un esdeveniment en el qual el poble rendeix homenatge a les flors engalanant alguns carrers, finestres, aparadors i places del municipi. Enguany arriba a la seva 12 edició amb l’objectiu de seguir posant en relleu aquesta mostra d’art floral. L’Ajuntament continua apostant pel concurs Floral de balcons, finestres, portals, carrers i aparadors comercials en la que serà la seva 6a edició, que convertirà Arenys en un poble ple de color i animació. Un bon cap de setmana per passejar per la vila, i fer tot el recorregut i deixar-se endur per la parella perfecte: la mar i les flors.
 
Podeu consultar el programa de la V Festa de la Mar: aquí
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.