Pànxing Digital

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Turisme Actiu –

Calella verda

8c5858cd81829ea32bef2a7c35bf74e4.jpg

Una caminada per l’espigó natural de les Roques del municipi maresmenc.

Un dels camins de ronda més bonics és el que uneix Calella amb Sant Pol de Mar. Antigament el feien servir pescadors, contrabandistes i guaites, però avui dia només hi trobaràs senderistes desitjosos de gaudir d’unes vistes privilegiades del mar. Especialment interessant és el Centre d’Interpretació del Far, ja que l’antic habitatge dels faroners s’ha reconvertit en un museu on s’hi explica d’una manera molt divulgativa com funcionen aquestes construccions fonamentals per als navegants.

Com anar-hi:
 
Hem anomenat aquesta ruta Calella verda perquè el nucli urbà d’aquest municipi de l’Alt Maresme té una mancança important de verd i de places i, per gaudir-ne, cal sortir del poble. Ben a prop tenim el Parc Dalmau, el pulmó verd de la població.
 
El recorregut surt de la prolongació que s’ha fet del passeig marítim fins a arribar on comença el que els vilatans coneixen com les Roques. La platja que es voreja té una llargària de 3 quilòmetres i, com la resta de platges d’aquesta zona, és de sorra grossa, una sorra que han aportat al llarg del temps les moltes rieres que hi ha i, també, el riu Tordera. Aquest tram rocós que separa Calella de la seva veïna Sant Pol de Mar entra mar endins com si es tractés d’un espigó. Una forma orogràfica que l’ha fet un lloc adient per construir-hi dues edificacions singulars. La primera són les Torretes, dues torres, ara parcialment enrunades, que van ser usades per a comunicació òptica, tant civil com militar, durant el segle XIX (1848 la militar i 1857 la civil) i que van ser abandonades amb l’arribada del tren de vapor a Calella el 1861. I la segona és el Far (1859), que segueix actiu i que alhora ha estat museïtzat i és visitable. Des de tots dos llocs es pot gaudir d’una bonica vista panoràmica.
 
El límit exacte entre aquests dos municipis del Maresme el marca la roca Grossa, lloc emblemàtic de visita obligada que ha format part de les postals turístiques de Calella des dels inicis del ‘boom’ turístic. És una llengua de sorra que la uneix a terra ferma i forma una platja molt visitada que desapareix en les èpoques de mar alta o temporals.
 
 
Aquests tres punts estan comunicats per camins i passeres que permeten fer-ne la visita. Primer visita a la platja de la roca Grossa des del passeig marítim, seguirem per les Torretes mitjançant un pont per a vianants recentment construït i acabarem al Far. Des d’aquí, tot utilitzant la passera construïda per evitar creuar la transitada N-II, tornarem al punt d’origen tot travessant la zona d’hotels, on hi ha un dels hotels més antics i lligats a la ciutat, el Sant Jordi.         
 
Centre d’interpretació del Mar / Nàutica / Mediterrània
El 13 de juny del 2011 es va obrir al públic el Centre d’Interpretació del Far de Calella.
Entorn de la figura del Far, el Centre pretén explicar les relacions de comunicació d’aquest envers el seu entorn des de tres punts de vista: 
• Les comunicacions marítimes, per la seva funcionalitat intrínseca d’orientació de les embarcacions.
• Les comunicacions terrestres, a través de la telegrafia òptica que podem contemplar a les Torretes, tocant al Far.
• La comunicació urbana, amb la ciutat, a través de les campanes de l’església i els diversos campanars.
 
Els continguts s’expliquen de forma amena a través d’audiovisuals i textos en tres idiomes: català, castellà i anglès. El Centre està concebut per ser visitat tant per públic adult com per infantil i per aquest motiu disposa de diversos jocs interactius i de participació adreçats als més joves. A l’exterior del Centre, la instal·lació compta amb un excel·lent mirador des d’on es gaudeix d’unes vistes privilegiades de la ciutat de Calella, del conjunt del mar i la costa i més enllà, de les muntanyes del parc natural del Montnegre i Corredor.
 
Preu: 2 €.
Itinerari: Riera de Calella – Passeig marítim – Mirador de les Roques Roca Grossa – Les Torretes – El Far – Eixample hoteler – Riera
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.