Pànxing Pirineus

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Camporells, un petit paradís per a grans fotografies

Cerdanya Pirineus
IMG-4573
L'excursió a Camporells és una de les clàssiques del Capcir, a la Catalunya del Nord. Són 480 metres de desnivell i 9,7 km de ruta. Permet gaudir de bonics paisatges d'alta muntanya, com ara boscos de pi negre, una perspectiva privilegiada sobre els cims del Peric Gran (2.810 m), Peric Petit (2.690 m) i Pic de la Portella Gran (2.765 m) i els sempre "instagramejables" llac o estany Gros i del Mig.

Sortida des de l’estació d’esquí de Formigueres

Un apunt important. L’estiu de 2023 ha estat el darrer en el qual s’ha permès accedir amb vehicle fins a la cota 2.090 de Formigueres. L’estiu vinent, l’accés de vehicles a la pista forestal estarà tancat. S’espera que per al mes de desembre de 2023 es pugui inaugurar un telemix, un remuntador híbrid de cabines i cadires, que obrirà els dotze mesos de l’any per donar servei als excursionistes que vulguin fer l’excursió a Camporells des de la cota 2.090.

El sender

Així doncs, en aquesta excursió comencem la caminada a 2.090 metres en direcció a ponent travessant un bosc de pi negre. El sender que passa per dins el bosc està marcat i ben fressat. El camí remunta per la part obaga la carena de la serra i cim d’en Mauri (altitud màxima a 2.413 m) i des d’aquest cim fins a arribar al puig de la serra Dellà (2.420 m), ambdós cims separats per poc més que uns centenars de metres.

Quan arribem al cim de la serra Dellà, s’obre la vista sobre els dos grans llacs de Camporells i el circ de la cara nord dels Perics i el Pic de la Portella Gran. Ja només queda fer el descens cap als llacs per un dels dos senders que hi menen, als quals s’arriba en uns 20 minuts.

Els llacs i el refugi

La baixada fins als llacs es fa travessant un bosc de pi negre bastant obert. A l’estiu és una zona força freqüentada per excursionistes, ciclistes de muntanya i fins i tot pels qui opten fer-ho a cavall.

Al meu criteri, el llac Gros ofereix més raconets a la vora de l’aigua per a relaxar-nos i gaudir del nostre merescut entrepà o beguda. A les seves aigües s’hi reflecteixen ben siluetats els tres pics (Peric Petit, Gran i la Portella Gran).

Per contra, el llac del Mig és el que ens permet apropar-nos al Refugi de Camporells. La postal perfecta per emmarcar el Peric Petit que sembla voler fer una capbussada a les seves aigües.

La tornada refent el camí

I fins aquí la descripció d’arribada al llac. Ja només ens quedarà resseguir el camí fet per tornar al punt de sortida, tot i que es poden fer petites variacions en el tram més costerut entre el refugi i el capdamunt de la serra Dellà. Quan hi tornem en una pròxima ocasió ja serà fent ús del nou telemix de Formigueres by Trio-Pyrénées. Fins aviat!

Font: Ivan Sanz Tusell – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir l’excursió a Camporells, un petit paradís per a grans fotografies, també et pot interessar llegir El Rec de Bajanda i el Congost de l’Angust.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.