Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Turisme Actiu –

Club Ciclista Bellver: Ciclisme

afa11a3aa05fa55c25abcd1dda222353.jpg
Amb aquesta secció el Pànxing tot Cerdanya vol donar a conèixer els Clubs Esportius ceretans. En aquesta edició volem presentar al Club Ciclista Bellver en la modalitat de ciclisme.

El Club Ciclista Bellver va néixer l’any 2014 per l’afició que tenien molts  bellverencs pel ciclisme, tant per la bicicleta de carretera com per la de muntanya. El primer club de ciclisme a Bellver ha aconseguit, amb el pas dels anys, consolidar-se i créixer a tota la Cerdanya fins a arribar als 206 socis que té actualment. 
 
Les disciplines de ciclisme que entrenen, i amb les que participen arreu del territori, són el cicloturisme i la BTT. El cicloturisme és una activitat del ciclisme amb la particularitat de fer turisme mentre es practica, el transcurs de la ruta sol ser per plaer més que amb una finalitat de competir, tot i que d’algunes de les rutes més conegudes se n’han fet curses en les que podem trobar tot tipus de terreny i distància. En canvi la BTT, la bicicleta de muntanya, és dissenyada per territoris de muntanya i camp a través en els quals la bicicleta ha de ser d’unes característiques especials més resistents ja que es practica en territoris irregulars. 
 
 
Aquest darrer any el Club ha emprès una escola de bicicleta de muntanya per a la mainada; ja compten amb 50 infants de tota la comarca. 
 
A més de potenciar el ciclisme a la Cerdanya, a través de totes les activitats que realitza el Club, han organitzat diferents curses, com la Copa Catalana per a nens, la Talltendre Vertical i, com a última novetat, la cursa de Corbells BTT celebrada el 30 de juny a Bellver de Cerdanya. Aquesta prova compta amb dos recorreguts, un de 46Km i l’altre de 27, tots dos s’inicien amb una pujada pistera que dóna pas a diversos senders i corriols fins arribar a la meta, a l’església de Talló, passant per la baga i pels peus del Parc Natural del Cadí Moixeró. D’altra banda el Club també treballa per la seva pròpia difusió i la del municipi amb pedalades obertes a tothom; la més coneguda la de Sant Roc.
 
 
L’objectiu principal és impulsar l’esport des del ciclisme i sobretot poder gaudir-lo amb els amics. S’organitzen sortides durant tot l’any, tot i que la temporada més activa és d’abril a novembre, imprescindible per fer qualsevol de les sortides portar casc. Els membres planifiquen les sortides de matins i tardes per un grup de whatsapp on s’hi troben tots els socis. 
 
Si també ets un amant del ciclisme i vols fer-te soci visita la seva pàgina web: www.clubciclistabellver.com.  

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.