Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Turisme Actiu –

De Dosrius a Can Bruguera

045a91daf93ed62eef3bb6ac3a21018a.jpg

A prop de Mataró hi ha força camins i corriols que apropen a pobles veïns. Estan molt més a prop del que moltes vegades es pugui pensar. L’itinerari que proposem surt del poble de Dosrius i passa entre boscos d’alzina i de pi pinyoner fins arribar a Can Bruguera, on es pot parar a esmorzar i a recuperar forces per completar un matí ben complet.

Sortim de davant de la Casa de la Vila i l’Església Parroquial de Dosrius, agafant el Carrer Mossèn Cinto Verdaguer. En arribar al carrer Rials, travessem la Riera de Dosrius cap a la dreta. A uns 40 metres a la dreta surt un rial que indica en direcció a CITA, un important centre de desintoxicació que ocupa  tota  la cara nord-oest del  turó. Pugem per aquest camí deixant a la dreta l’escola, i el camp de futbol.
 
 
Seguim pujant aquest rial i en la primera cruïlla ample que trobem prendrem el camí de l’esquerra. Gaudim en aquests primers metres d’un bosc d’alzines sureres que més tard es convertirà en una roureda. A la tardor, aquest tram del camí es converteix en una catifa de fulles.
 
 
En uns 25 minuts, trobarem a la dreta una pista amb una cadena amb una rajola de Sant Nicolau. En aquest punt, deixem el camí pel que veníem i agafem un trencant cap a l’esquerra, en direcció a Can Rafael. Als pocs metres trobarem sota el camí la Font de Sant Nicolau, però no hi podrem fer parada perquè no raja aigua.
 
 
Seguirem cap a la dreta, travessant una antiga zona de cultius. Passarem pel costat d’una construcció amb unes marques de pintura i aviat ens incorporarem a un altre camí, que agafarem cap a la dreta. Caminarem una estona entre tanques, deixant a la dreta les restes malmeses de Can Benet. Més endavant, si observem bé,  podem divisar a la dreta el municipi d’Argentona i al seu darrere Montserrat i Sant Llorenç del Munt.
 
Gairebé al final de la pujada, ens queda a l’esquerra un corriol que ens duu fins al Cim del Turó del Tarau, un cim de 434 metres d’alçada amb un vèrtex geodèsic. No es recomana pujar-hi ja que no té cap mena de visibilitat sobre l’entorn i no té res que faci interessant desplaçar-s’hi.
 
A partir d’aquí el camí inicia un descens entre talussos i falgueres polipodis. No deixem el camí principal fins arribar a la pista carenera. L’agafem cap a l’esquerra i en pocs metres haurem arribat a Can Bruguera. La tornada s’ha de fer per el mateix camí. 
 
FITXA TÈCNICA
Itinerari: No circular
Durada: 1 h 20 min, d’anada
Desnivell: 250 m
Distància: 4,5 km, d’anada
Època: Tot l’any
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.