Pànxing Digital

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Turisme Actiu –

El Club Tennis Masnou: mig segle fomentant esport i valors

0d0956931668f1c1b336ac042df231ba.jpg
El Club Tennis Masnou ha tancat l’any del seu 50è aniversari amb un rumb clar i amb la velocitat de creuar fixada: seguir creant escola i equips de competició. El club té actualment uns 120 alumnes entre les escoles de tennis i de pàdel, així com quinze equips en competició oficial, entre les dues disciplines. 
El Tennis Masnou, de fet, és pioner del pàdel a la comarca i quan aquest esport no tenia encara la popularitat que té avui en dia, el club va apostar per construir-hi la primera pista, l’any 1997. Avui ja en són vuit i, com a arreu, continua arrossegant cada vegada més adeptes.
 
La història del Club Tennis Masnou es remunta a l’any 1969, quan un grup d’amics del poble va comprar uns terrenys per fer-hi una pista de tennis. L’èxit d’aquell embrió va fer que s’anessin incorporant petites porcions de terrenys a aquella primera pista per poder fer créixer les instal·lacions.
 
El Club va arribar a tenir fins a sis pistes de tennis, però a finals del 90, una altra decisió important va tornar a fer canviar la història del club. L’any 1997 el pàdel no era l’esport de masses que és avui, però el Club va tenir “el convenciment que en el futur seria un esport molt important” i va decidir construir-hi la primera pista.
 
Per les seves instal·lacions han passat jugadors importants, tant de pàdel com de tennis, però si n’hi ha un que destaca és l’extennista Roberto Vizcaino, que va arribar a ser subcampió d’Espanya i va estar durant molts anys al top ten del tennis espanyol i va excel·lir després també com a entrenador.
 
 
En les últimes dues dècades, el Tennis Masnou no ha parat de créixer, tant en instal·lacions, com en massa social, fins arribar a les actuals vuit pistes de pàdel i quatre pistes de tennis, a més d’un espai poliesportiu complementari amb piscina i gimnàs. 
 
Pel que fa als socis, el Club arriba ja als 900 i, en la vessant més esportiva, les escoles de tennis i pàdel reuneixen un total de 120 alumnes i quinze equips en competició oficial en categoria masculina, femenina i mixtos: “Volem formar bons jugadors i alhora fomentar els valors de l’esport i la companyonia”, asseguren des del Club.
 
En aquest sentit, el Tennis Masnou és una demostració de que alguns prejudicis al voltant de l’esport de raqueta són totalment falsos, com la maca d’esperit d’equip: “Els nostres jugadors representen el Club i formen part d’un equip. No és un espot tan solitari com es creu”.A més, ja fa molts anys, expliquen, que ja no existeix aquella falsa associació d’idees que sovint podia assenyalar el tennis o el pàdel com a esport de les classes altes. Al Masnou, a més, la relació del Club amb el municipi és molt pròspera i hi ha una bona sintonia amb les escoles del poble per continuar democratitzant, encara més si cal, aquest esport.
 
 
En paral·lel a l’activitat tennística, el Club també compta amb un espai poliesportiu, amb pista, gimnàs i piscina, que permet obrir-se als veïns que no són aficionats a la raqueta, amb activitats dirigides pensades per a tots els públics, sala de musculació o servei d’entrenadors personals. 
 
El Club Tennis Masnou en xifres:
 
120 ALUMNES
15 EQUIPS EN COMPETICIÓ OFICIAL
8 PISTES DE PÀDEL
4 PISTES DE TENNIS
1 PISTA POLIESPORTIVA
1 PISCINA
1 GIMNÀS
  

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.