Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu –

Escola Esportiva Cerdanya: Futsal

4c4c472f1e26a6db2a71088bdf95352f.jpg
Pànxing Tot Cerdanya estrena una secció per donar a conèixer els Clubs Esportius ceretans. En aquesta edició presentem l’Escola Esportiva Cerdanya en la modalitat de Futbol Sala.

L’Escola Esportiva Cerdanya va iniciar el seu projecte l’any 2011 amb l’activitat del futbol sala com a una proposta d’activitat extraescolar. La finalitat del Club era donar un servei a les famílies un cop els nens finalitzessin la jornada escolar, el futbol sala va ser l’opció perfecta per la climatologia de la comarca, ja que la pràctica d’aquest era permesa durant tot l’any en pista coberta. 
 
La modalitat del futbol sala, també conegut com a futsal, és de pràctica col•lectiva d’esport de pilota de dos equips de cinc jugadors cadascun, dintre de pista on es requereix una gran habilitat i domini de la pilota per aconseguir l’objectiu de marcar un gol. La pràctica deriva del futbol convencional, però aquest inclou també tècniques d’altres esports com el waterpolo, el bàsquet, el voleibol i l’ handbol. 
 
El Club treballa amb diferents escoles de la Cerdanya, com amb l’Alfons I i Llums del Nord de Puigcerdà, l’escola BAC de Cerdanya d’Alp; i fins a l’any passat, amb l’escola de Sant Serni Zer Barida Batllia de Prats. Aquestes activitats es duen a terme depenent l’horari lectiu dels col•legis, adaptant-se perquè els més petits puguin jugar-hi. El funcionament del Club és que els entrenadors recullen als nens quan acaben la jornada lectiva per a realitzar l’activitat al mateix col•legi on estudien, els entrenaments són setmanals d’una durada d’hora i mitja. 
 
Aquest esport no només fomenta el treball en equip dels nens, havent de formar un bon grup per a complementar un entrenament i en un futur un bon partit, sinó que també els ajuda a guanyar disciplina i concentració. La intenció principal del Club no està enfocada a què els nens guanyin partits, però això els representa un estímul a l’hora de seguir amb els entrenaments. Gràcies al Consell Comarcal s’organitza una lliga comarcal a la Cerdanya. Durant l’any juguen diversos partits amb equips no federats de diferents municipis com Bellver, Puigcerdà, Alp o Llívia. El Club compta amb una mitja de 85 nens en diferents equips, formats tant per nens com per nenes, que completen els equips de l’escola esportiva. Les categories que engloben l’esport en aquest club son: prebenjamí, dels set als vuit anys; benjamí, dels nou als deu anys; i aleví, dels onze als dotze anys.
 
 
Al finalitzar la temporada s’organitza un torneig en el que es fa una entrega de premis a tots els participants i una festa amb inflables per a la diversió de tots.
 
El creixement d’aquest esport a la Cerdanya ha fet que el Club hagi obert noves places per a infants dels cursos de P4 i P5, que encara que no juguin a la lliga comarcal assisteixen a trobades amb altres nens de la seva edat per a que puguin jugar partits. El més important per al Club és el desenvolupament dels infants amb els altres companys i amb ells mateixos, així com també amb el gaudi del joc i l’esport sense donar-li importància al resultat.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.