Pànxing Pirineus

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Berguedà Bages Pirineus

FGC Turisme presenta els horaris dels trens turístics per a final d’estiu i tardor

Cerdanya Berguedà Bages Pirineus
big-montserratcremallera-amblamuntanyaalfons-21.jpg406
Dins dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya destaquen, el Tren de Llacs Històrics, amb una locomotora i cotxes d'època dels anys 60, el Cremallera i els Funiculars de Montserrat.

Aquest final d’estiu i inici de tardor, l’oferta turística que Ferrocarrils de la Generalitat agrupa sota el paraigua de la marca Turistren, ofereix una oportunitat única per descobrir la bellesa dels paisatges catalans a bord dels seus trens turístics i ferrocarrils panoràmics.

El Tren dels Llacs és una de les rutes més destacades d’entre les propostes deTuristren. A bord d’aquest tren els passatgers s’endinsen a la natura des de la plana de Lleida fins a la Pobla de Segur. Aquesta inoblidable experiència ofereix vistes espectaculars de canvis de l’orografia i vegetació al llarg del trajecte. Es passa per quatre llacs, 40 túnels i 75 ponts en un recorregut de 89 quilòmetres. El Tren dels Llacs ofereix dues opcions per fer aquest viatge: el Tren Històric i el Tren Panoràmic. El Tren Històric, amb una locomotora i cotxes d’època dels anys 60, torna a reprendre el servei cada dissabte des del 19 d’agost fins al 21 d’octubre. El Tren Panoràmic farà una última circulació el dissabte 28 d’octubre.

Trens

Amb el Cremallera i els Funiculars de Montserrat, situats a menys d’una hora de Barcelona, les persones usuàries arriben al recinte del Monestir de l’Abadia de Montserrat i és el Funicular de Sant Joan amb el qual poden accedir al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquests serveis continuaran amb tres circulacions per hora fins després de l’11 de setembre. A partir de l’1 d’octubre, es mantindran tres circulacions per hora fins a les 15 h i tres circulacions per hora els caps de setmana fins a finals de novembre. Els mesos d’octubre i novembre, entre setmana hi haurà una circulació de dos trens per hora.

Trens

El Tren del Ciment, situat a la comarca del Berguedà, realitza un trajecte de 3,5 km en 20 minuts, oferint als viatgers vistes impressionants de paisatges de gran valor a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Aquest tren circula cada dia fins al 3 de setembre. Després d’aquesta data ho farà els caps de setmana i dies festius fins al primer cap de setmana de novembre.

Trens

Un altre recorregut imprescindible és el Cremallera de Núria, amb 92 anys d’història. Aquesta travessia de 12,5 km supera un desnivell de 1.000 m en només 40 minuts, regalant als viatgers una experiència única enmig d’un paisatge espectacular del Pirineu Oriental. El Cremallera de Núria continuarà oferint 14 circulacions per dia fins al 3 de setembre, i després, nou circulacions entre setmana i 14 els caps de setmana i dies festius fins la fi d’octubre.

Trens

El trens i funiculars d’FGC Turisme ofereixen escapades de proximitat a través del transport públic que són, per si mateixes, una experiència doble que inclou el propi viatge en un transport singular així com el destí on arriben, amb connotacions de natura, cultura i sostenibilitat.Més informació al lloc web de Turistren

Si t’ha agradat llegir FGC Turisme presenta els horaris dels trens turístics per a final d’estiu i tardor, també et pot interessar llegir Les Claus de les Esglésies de la Cerdanya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.