Pànxing Pirineus

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Turisme Actiu – Cerdanya Pirineus

Font Romeu Pirineus 2000 ja té a punt la nova pista de 2,5km

Cerdanya Pirineus
font-romeu-championat-07122021-15
Dijous 17 de novembre les estacions d'esquí de la Catalunya del Nord van presentar la temporada 2022-23 a la sala Luz de Gas de Barcelona, en un acte que va aplegar els mitjans de comunicació del sector. Durant la presentació de la nova campanya de neu, cadascuna de les destinacions nord-catalanes va presentar les millores que enguany trobaran els esquiadors a pistes, i entre aquestes en destaca Font Romeu Pirineus 2000, que incorpora al plànol de pistes una pista verda de 2,5 km.

Aquest any Font Romeu i Pirineus 2000 ja tenen una connexió per pista d’esquí més directa gràcies a la posada a punt de la passarel·la que unirà les pistes Llevant, al sector de Font Romeu, i Fornells, al sector de Pirineus 2000.

Es tracta d’un enllaç tipus pont que travessa la carretera del Coll del Pam. Fins ara, aquesta carretera impedia la unió fàcil i amb esquís dels dos sectors, però amb la nova connexió ambdues pistes queden connectades donant pas a una nova pista verda de traçat únic, i interromput, de fins a 2,5 km. A més, aquesta pista s’ha equipat amb canons de neu de darrera generació.

Així ho va anunciar Dolma Garcia, la responsable de comunicació d’Altiservice-Font Romeu Pyrénnées 2000, que va informar  d’aquesta i altres novetats. Entre les altres, destaca l’obertura nocturna per a sopars i altres activitats après-ski del restaurant La Gallina, situat al capdamunt del sector Airelles.

font romeu
Dolma Garcia, responsable de comunicació d’Altiservice-Font Romeu Pyrénnes 2000, va informar dijous passat de les novetats d’enguany.
Autor/a: Diaridelaneu (Foto: IST)

En aquest sentit, en destaca la programació de sessió de música en viu, la primera de les quals s’ha programat per a la nit del 17 de desembre amb la dinamització un DJ. La responsable de comunicació també va recordar que enguany el circuit de la Copa del Món d’Slopestyle torna al Roc de la Calma, i ho farà entre els dies 12 i 14 de gener.

Mesures d’estalvi energètic

Com la resta d’estacions del Pirineu francès, les estacions de la Catalunya del Nord, agrupades sota la marca comercial i forfet únic Les Neus Catalanes, també aplicaran mesures d’estalvi energètic aquest proper hivern.

Entre aquestes en destaquen reduir la velocitat dels telecadires, ajustar les hores i les zones a l’hora d’activar la producció de neu, equipar les trepitjaneu amb sistemes de GPS i sondatge, amb els quals podran optimitzar els treballs sobre la neu i reduir el consum de combustibles i, finalment, baixar la temperatura en les calefaccions en diversos edificis..

Font: Ivan Sanz Tusell

Si t’ha agradat llegir l’article Font Romeu Pirineus 2000 ja té a punt la nova pista de 2,5km, també et pot interessar llegir Porté Puymorens: nou telecadira i food-truck per aquesta temporada 2022-23.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.