Close this search box.

Turisme Actiu –

La pluja, la neu i el fred, condicionen la Hyundai Ultra Cerdanya 2019

La previsió meteorològica feia presagiar un complicat cap de setmana per la Hyundai Ultra Cerdanya 2019 i així va ser.

A dos dies per donar la sortida, l'organització va decidir modificar el traçat original de la Marató, per garantir la seguretat dels corredors i corredores inscrits. Aquesta modificació evitava passar pel punt més alt de la prova alhora que allargava el recorregut fins als 45,5 km.

Amb un temps agradable, però amb la mirada posada a les muntanyes, el dissabte 18 de maig a les 8 del matí es va donar la sortida a la Plaça de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya als 410 corredors i corredores inscrits a la Marató.

A mesura que els corredors guanyaven alçada, la meteorologia es va anar complicant i al pas dels corredors pel primer control i avituallament situat a Campllong, una lleugera pluja va fer acte de presència, avisant als corredors del que estava per venir.

Des d'un primer moment, Víctor de l'Àguila Pellicer es va posar al capdavant de carrera, un lideratge que no va abandonar durant tot el recorregut i que el va portar a entrar a la meta de Puigcerdà en primera posició.

A curta distància li seguien Albert García Cobos i Nil Gaja Ballaró, a tan sols 2 i 7 minuts respectivament en el primer control.

Des d'aquest punt els corredors van afrontar la pujada fins al Refugi de Malniu. A la seva arribada a aquest punt, la pluja s'havia convertit en una nevada que guanyava en intensitat a mesura que s'apropaven a l'Estany de Malniu i a a els Clots, la cota més alta del recorregut a 2.265 metres d'altitud.

El pas dels corredors i corredores per aquest punt va tenir moments èpics ja que la nevada era molt intensa i la temperatura que havien de suportar se situava per sota dels zero graus.

En aquest punt, la distància del líder de la cursa havia augmentat fins a més de 4 minuts respecte al segon corredor i gairebé a 15 minuts respecte al tercer.

Amb l'inici del descens fins a la meta, la meteorologia donava un respir als participants alhora que les temperatures es suavitzaven.

Finalment i gairebé 4: 30h després de prendre la sortida, Víctor de l'Àguila Pellicer entrava a la meta situada al centre de Puigcerdà, seguit a 10 minuts per Albert García Cobos i de Nil Gaja Billaró amb gairebé 14 minuts de diferència.

Per la seva banda, les corredores de la categoria femenina mantenien un particular i ajustat duel entre la primera i segona posició liderada des de la sortida per Alicia Hudelson i Nuria Hospital Ramon, que definia amb més claredat en el descens, arribant Alícia a la porteria de Puigcerdà amb gairebé 13 minuts de diferència respecte a Núria. 25 minuts després creuava la línia de meta Feliciana Orquiola Rojas, completant així el pòdium femení.

TRAIL I SHORT DIUMENGE 18 DE MAIG

El matí del diumenge 19 de maig, clarejava amb boira i fred a Alp, punt de sortida i arribada de les dues curses integrades en la Hyundai Ultra Cerdanya. La Trail amb un recorregut de 18 km i la Short amb una distància de 9 km.

Més de 400 corredors i corredores es van inscriure en aquestes dues curses de caràcter més popular.

A les 9:00 i 9:30 es donava la sortida respectivament, sortint primer als corredors de la Trail i posteriorment als de la Short.

En aquesta ocasió la bona meteorologia va contribuir a posar un bon punt i final a un cap de setmana intens en què gairebé 800 corredors i corredores van participar entre les diferents modalitats de carrera.

El pòdium en la categoria general de la Trail va ser per Arnau Artés García que va realitzar 18 km del recorregut en poc més d'1h 25 min, seguit a gairebé 3 minuts per Josep Miret Tomàs i a gairebé 5 minuts per Josep Viñas Soler.

La categoria femenina de la Trail va ser per a Laura Cuenda Medina que va completar el recorregut en poc més de 1h 50 min, seguida de Marta Segura Rius amb tan sols 2 minuts de diferència i de Audreu Maqueda a gairebé 4 minuts.

En la categoria Short, el pòdium de la general va ser per Valentí Baqué amb 49 minuts, seguit de Kelian Castera i Gonçalo Sousa que van entrar separats per tan sols 4 segons i a poc menys de 2 minuts del primer classificat.

La categoria femenina de la Short va ser per Aina Garreta Farrús qui va completar el recorregut en 1h, seguida de Graciela Lacalle Gratacós a 6 minuts i de Laia Morell Franco a poc més de 7 minuts.

Un cap de setmana de bon ambient i en el qual corredors i organització es van emprar a fons per fer que tothom gaudís de la festa del trail que és la HYUNDAI ULTRA CERDANYA.