Pànxing Digital

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Turisme Actiu –

La Val d’aran

044f5e2581f803ef74e3e67dcc235a32.jpg
 

CULTURA I PATRIMONI

Oferieix tot tipus de dades i explicacions sobre el món de la neu: què és, com hi viuen els animals, arquitectura adaptada, situacions perilloses, esports de neu i estacions d'esquí, entre altres.

Dedicat a la història de la Val, està situat a la Torre del General Martinhon, una casa senyorial del segle XVII, situada al casc antic del poble de Vielha.

Fa un recorregut pels Pirineus a través dels segles XIX i XX. Rutes, personatges, cims, glaceres o l'arribada del turisme són alguns dels conceptes que s'hi expliquen.

Representa un dels referents de l’arquitectura romànica aranesa i amaga al seu interior un ric conjunt de pintura mural renaixentista i impressionants retaules d'estils gòtic i barroc.

ESPAIS D'INTERÈS NATURAL

Des del refugi de Conangles es pot fer una ruta molt interessant cap a la cascada i els estanys de Besiberri, on hi ha el Besiberri Nord i el Besiberri Sud, dos dels tresmil de la part aranesa del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Zona lacustre més important del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Inclou més de 100 estanys. L'accés es fa des de la població de Salardú per la Val d'Aiguamòg fins als Banhs de Tredòs, on s'hi troba el balneari més alt d'Europa: Banys de Tredòs.

TURISME ACTIU

BAQUEIRA BERET
112 Pistes (6 Verdes, 43 blaves, 46 vermelles i 17 negres)
710 Productors de neu
36 Remuntadors
167 km esquiables
Nova pista vermella Eth Coret
50 nous canons de neu
Nova targeta BaqueiraPass
Ampliació del Moët Winter Lounge
Remodelació de la Cafeteria 2.200

CAMÍ DE SANT JAUME
Recuperació i posada en valor d'aquest tram del Camí de Sant Jaume de 150 km de recorregut basat en apunts històrics que marquen la Val d'Aran com a pas alternatiu dels pelegrins que arribaven des de Sant Bertrand de Comminges procedents de Narbonne o de Toulousse amb destinació Roda d’Isàbena creuant pel Port de Vielha en direcció a la Ribagorça.

Foto:www.consellaran.org

Embotits i patés, mel i confitures, formatges i iogurts, begudes artesanals com la sidra i la cervesa, dolços tronquets i coquilhons, excel·lent caviar… tots ells aprofiten la qualitat dels recursos naturals que ofereix la Val d’Aran, mantenen una producció artesanal en origen, segueixen la recepta original i respecten el seu sabor tradicional. Sens dubte, un dels millors records que pot emportar-se qui ens visita.


COQUILHONS
Pasta tradicional fregida a base de farina, sucre i licors, que no conté colorants ni conservants.

APUNT LITERARI

Títol: Nocturn Aranès
Autor/a: Imma Pericas
Editorial: Editorial Tripode
Any: 2018
Novel·la sobre les vides truncades de dues dones: la mare d'una família jueva que travessa els Pirineus escapant de la persecució de la Gestapo, i l'aranesa que els fa de guia, una dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. Ens endinsarem amb elles en la duresa quotidiana de la Val d'Aran en època de la guerra i la postguerra.

 
 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
 

 
 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.