https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Turisme Actiu – Maresme

Ruta del Ter de Verges a Colomers

Maresme
ter
Aquest mes que el sol encara crema, aprofitem per a fer una ruta ben divertida fora del Maresme!

Ens desplaçarem amb cotxe a Verges, a on deixarem el cotxe i anirem caminant per una ruta molt planera fins a Colomers. Una vegada allà, ens dirigirem a una esplanada a on hi ha KAYAK DEL TER i, després de posar-nos el banyador i unes sabatilles de piscina, posarem totes les nostres pertinences en una bossa estanca perquè no es puguin mullar i llogarem un caiac amb el qual tranquil·lament baixarem remant pel Ter, amb una naturalesa exuberant a banda i banda del riu, que ens farà sentir com si estiguéssim en una selva d’un país desconegut en què nosaltres i la nostra embarcació som els aventurers que explorem els secrets del riu.

ter

Molí de la Salvetat. Situat al terme de Jafra, és un antic molí hidràulic dels més ben conservats de la comarca i del que es conserven totes les peces que el componien. Cal remarcar que el canal que hi porta l’aigua, la bassa i el fossat van ser excavats a la roca, el que va ser una obra feixuga per l’època. Encara fa goig veure com hi salta l’aigua pel seu interior.

Capella de Sant Antoni de Salvetat. Està a pocs metres del Molí de la Salvetat i dintre la finca de Mas Terrers i datada l’any 1637; més tard va ser robada la seva campana per les tropes franceses que acampaven a la rodalia. El santuari tenia Dret de Refugi, fet que ha donat origen al topònim “la Salvetat”.

COM ANAR-HI?

ItinerariCircular
DificultatFàcil
Temps2h15 + 2h de caiac
AvituallamentsNo hi ha fonts
ÈpocaTot l’any
TrackVerges – Colomers – 777

Ens desplacem amb cotxe fins a Verges (a prop de Torroella de Montgrí).

La ruta més ràpida és per autopista fins passat Girona. Prenem la sortida Palamós –Banyoles- Olot i agafem direcció Palamós per la Carretera Nacional II; vigilem que ens hem de desviar cap a Verges, Torroella de Montgrí.

Arribats a Verges, aparquem a prop de l’església i prenem el carrer de la Font, que ens portarà cap als afores del poble i en una primera cruïlla, passats uns camps de cultiu de blat de moro, ens trobem una font a la nostra dreta; GIREM A LA DRETA i seguim per aquest camí ample, fins que al cap d’uns 700 metres trobem una cruïlla i GIREM A L’ESQUERRA.

Anem seguint pel Pla d’Amunt fins que trobem un arbre molt corpulent a la propera cruïlla. Aquí hem de seguir per LA DRETA, i al cap de poc, ja veurem davant nostre el poble de Jafra i unes grans sitges de la fàbrica de pinsos Pibesa; no hem d’arribar-hi, sinó que a uns 200 metres de la cruïlla, surt un caminet fent una pujadeta, que és el que hem d’agafar.

Al final d’aquest camí, girem A LA DRETA i al cap de poc la pista es torna asfaltada, NO hem d’arribar a l’asfalt, sinó GIRAR A L’ESQUERRA pel camí que hi ha abans de l’asfalt que ens menarà a una finca de pagès, que és Can Terrers i que està formada per diversos masos enganxats. Continuem pel camí sense agafar el trencall que porta a la finca.

Arribats a la propera cruïlla, tenim a la nostra dreta l’antic Molí de la Salvetat, al qual val la pena apropar-se i veure el doll d’aigua que encara hi mena i amb el que fins fa pocs anys feien la llum pel poble de Jafra.

Ara, continuem a la DRETA, en direcció a Jafra, i a part de les plantacions de blat de moro, passem per uns coberts amb cavalls com si fos una hípica, encara que es tracta d’un mas proper. Tot seguit veiem un canal d’aigua tan tranquil·la que deixa emmirallar-s’hi un desmaï que hi ha a la vorera.

A la primera cruïlla, GIREM A L’ESQUERRA i ja veiem al fons el poblet de Colomers, amb la seva església sobre un petit turonet; hem de seguir per una recta molt llarga que no s’acaba mai més fins arribar al poble.

Arribats a la carretera asfaltada, la travessem recte i continuem pel camí de sorra, fins a arribar a una depuradora i seguim per la part dreta del reixat, fins a trobar un pontet metàl·lic, que el travessem i continuem per un trosset petit de bosc fins a travessar unes pedres; tot seguit pel costat dret, sortim a un descampat gran i al darrere d’uns arbres, podem veure un autobús vermell de dos pisos, tipus anglès, i allà és on podem posar-nos el banyador i llogar el caiac.

La resta ja és deixar-vos portar; us faran les explicacions de com remar, girar, etc. i us acompanyaran al riu, on començarà la segona part de la vostra aventura, on remareu plàcidament i gaudint de tot el que veieu al voltant vostre, arribareu una altra vegada a Verges.

Caminant uns 500 metres, arribareu on heu deixat el cotxe aparcat i podreu fer una visita al poble, que bé val la pena.

Josep Grau

MONTALTREK

Associació Excursionista St. Vicenç de Montalt

Si t’ha agradat llegir la Ruta del Ter de Verges a Colomers, també et pot interessar llegir Fonts d’Argentona.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.