Pànxing Digital

13, juliol del 2024

Search
Close this search box.

13, juliol del 2024

Turisme Actiu –

La terminologia del material d’esquí alpí, ara en format interactiu

image-4
La FCEH i el TERMCAT llencen una infografia interactiva que permet consultar els noms i les definicions de 26 termes relacionats amb els esquís, les botes i les fixacions d’esquí alpí. Una eina que ajuda a parlar amb propietat i contribueix a l’ús de la llengua catalana.

Infografia interactiva d’Esquí alpí

Patí, decantador, escarpí o talonera. Són alguns dels termes, en la seva forma correcta en català, que apareixen a la nova infografia interactiva creada arran de la col·laboració entre la FCEH i el Centre de Terminologia de la Llengua Catalana (TERMCAT). La infografia, que ja es pot consultar a la pàgina web del TERMCAT, difon els noms i les definicions dels principals components dels esquís, les botes i les fixacions de l’esquí alpí.

Aquells usuaris que consultin la infografia podran veure, per una banda, el llistat dels termes que es destaquen, degudament numerats. I, just al costat, la imatge dels esquís, les botes i les fixacions amb els números dels termes corresponents. A més, clicant els números de la imatge o els elements de la llista, l’usuari podrà llegir la informació completa dels termes.

Esquí alpí- Federació Catalana d'Esports d'Hivern
Federació Catalana d’Esports d’Hivern

Així doncs, qui consulti la infografia podrà saber a quina part de l’esquí correspon la sola, o a quina part de la bota es troben l’esperó o l’ajustador de sivella, per citar alguns exemples.

Les definicions dels termes també es poden trobar al Diccionari general de l’esport del TERMCAT, recentment actualitzat i disponible per consultar en línia a la seva pàgina web.

Parlar amb propietat

Amb aquesta iniciativa, ambdues parts busquen contribuir a la difusió i utilització popular de les formes catalanes més adequades dels termes, així com augmentar el coneixement del material d’esquí alpí. Una manera diferent d’aprendre a parlar millor la nostra llengua, ja sigui des del sofà de casa o des d’una estació d’esquí.

Aquesta infografia se suma al conjunt de materials gràfics i interactius que el TERMCAT ofereix a la seva pàgina web, en total prop d’un centenar de formats en àmbits que van de l’esport a l’economia, passant pel medi ambient, la salut i la tecnologia, entre altres.

Esquí alpí- Institucions i Entitats col·laboradores

Font: David Giménez / FCEH

Si t’ha agradat llegir La terminologia del material d’esquí alpí, ara en format interactiu, també et pot interessar Pesos russos: per què has d’usar-los i diferències amb les manuelles.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.