Pànxing Digital

30, abril del 2024

Search
Close this search box.

30, abril del 2024

Consells –

Principals novetats de la declaració de la renda 2021

renda
Un any més ja estem immersos en el procés de presentació de la renda. I un cop més, el fisc estatal ens presenta un seguit de novetats a l'hora de presentar el nostre any fiscal. A continuació en repassem unes quantes.

Criptomonedes

Si poguéssim viathar uns pocs anys enrere en el temps, el concepte criptomoneda ens hagués sonat a llengua llunyana, però avui dia, s’ha convertit en un paraula que escoltem sovint. A cada dia que passa, més i més gent se suma a la inversió amb aquestes monedes digitals. Com no podia ser d’altra manera, el sistema fiscal estatal ha posat l’ull en aquestes divises virtuals i ha decidit incorporar-les a la declaració de la renda.

Per primer cop, l’Agència Tributaria ha tingut en compte aquest supòsit i a la casella 1626, si és el cas, haurem de declarar els guanys o pèrdues patrimonials derivats de les transmissions de monedes virtuals. En el cas que aquestes no hagin generat rendiments o no s’hagi realitzat cap moviment, no cal incloure-les a la declaració.

Renovació energètica

Com ja ha passat en anteriors campanyes, l’Agència Tributària continua facilitant fiscalment la renovació immobiliària amb tot un segui d’avantatges tributaris. Per una banda, es contemplen deduccions per impulsar la rehabilitació d’edificis d’un 20% fins a un màxim de 5.000 euros en les obres i treballs de millora de l’eficiència energètica dels habitatges.

D’altra banda, la reducció de consum d’energies no renovables també té premi. Aquelles obres de millora que tinguin un efecte reductor en un 30% del consum d’energia primària no renovable, o millorin la classificació energètica de l’immoble habitual fins a assolir nivells d’A o B, podran deduir de la declaració fins a un 40% de les quantitats del cost de la millora, fins a un màxim de 7.500 euros per llar.

Nou tram a l’IRPF i novetats pels treballadors estrangers

Fins a la declaració de la renda d’enguany, els trams fixats per a l’IRPF eren cinc. Aquest any se’n suma un de nou que afecta a les rendes superiors a 300.000 euros i que els correspon un nou percentatge del 47% de tributació. Pel que fa a la base imposable dels estalvis, aquest any s’incorpora un quart tram que afecta els guanys majors de 200.000 euros i que estaran gravats amb un 26%.

Pel que fa als treballadors estrangers que vulguin o hagin de presentar la declaració de l’Agència Tributària espanyola i que ens últims deu anys no hagin tingut la seva residència fiscal en territori nacional, tenen un 24% d’IRPF pels primers 600.000 euros derivats de la seva activitat professional, mentre que queda establert un tram del 47% per aquells contribuents que hagin tingut uns ingressos anuals majors de 600.000 euros.

Aquestes novetats només són algunes de les que es presenten aquest any. Per resoldre els dubtes que us puguin sorgir i conèixer tots els nous canvis al detall, teniu al vostre servei els i les professionals del món de l’assessoria, que amb la seva expertesa tenim l’èxit de la renda assegurat.

Si t’ha agradat llegir l’article Principals novetats de la declaració de la renda 2021, també et pot interessar llegir Comença la Campanya de la Renda: calendari 2022.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.