Pànxing Digital

5, novembre del 2024

Search
Close this search box.

5, novembre del 2024

Consells –

Les al·lergies primaverals i com controlar-les

daiga-ellaby-YnNczu62rdk-unsplash
Ara que estem ben instal·lats a la primavera i el temps acompanya per poder dur a terme les nostres activitats preferides a l'aire lliure, la naturalesa ens fa una mica la guitza. Coincidint amb aquesta estació, la majoria d'espècies vegetals es troben en el seu punt màxim de pol·linització, i aquesta festa d'intercanvi de micròspores és el que ens provoca, a alguns, aquesta malestar primaveral. A continuació us detallarem quins són els principals símptomes i com els podem alleugerir.

Principals símptomes

La simptomatologia al·lèrgica és molt similar a la que presenten els processos infecciosos virals com poden ser els constipats.

Esternuts, picor als ulls i vermellor ocular així com congestió nasal i a vegades, rarament, tos i problemes respiratoris. La principal diferència que ens indicarà que es tracta d’un molest cas d’al·lèrgia són els problemes associats amb els ulls, majoritàriament conjuntivitis. A més, els constipats poder presentar processos febrils i la tos que els caracteritza sol anar acompanyada d’expectoració. De totes maneres, el millor que podem fer si ens trobem amb aquests símptomes és acudir al nostre metge de capçalera.

Com ho podem evitar?

Per evident que pugui semblar, la mesura més efectiva que podem prendre és allunyar-nos dels focus de pol·len que ens provoquen molèsties. Primer de tot, hem de minimitzar les sortides al carrer durant les èpoques de màxima pol·linització, i quan sigui imprescindible sortir, fer-ho amb un seguit de mesures que ens ajudaran a mitigar els seus efectes: un punt positiu de portar mascareta per culpa de la covid és la barrera protectora que suposa enfront de les partícules de pol·len. També podem fer servir ulleres de sol per evitar que entri en contacte amb els nostres ulls.

Un cop entrem a casa, és recomanable canviar-nos la roba amb la qual hem sortit al carrer, així com fer una dutxa. Hem de procurar que les finestres no estiguin obertes durant les primeres hores del dia i quan el sol comença a caure, moments en els quals l’activitat pol·linitzadora és major.

Més enllà d’aquests consells, ens queda l’acció dels medicaments. Abans de fer-ne ús, però, hem d’acudir als professionals de la salut pertinents per saber, en funció de l’al·lèrgia que presentem, quins són els tractaments més eficaços per a nosaltres.

Si t’ha agradat llegir l’article Les al·lergies primaverals i com controlar-les, també et pot interessar llegir Quatre consells per a reforçar el sistema immunitari.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp