Pànxing Digital

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Consells –

L’arribada de l’estiu i la calor

calor
Els gossos, a diferència de les persones, quasi no tenen glàndules sudorípares. Només transpiren lleugerament a través dels coixinets de les potes i regulen la temperatura de l'organisme obrint la boca i realitzant respiracions ràpides, així que la calor els pot afectar més que a nosaltres.

S’ha de tenir en compte que la temperatura mitjana normal en gossos està entre 38º i 39ºC. Si la seva temperatura corporal augmenta considerablament, poden veure’s afectats per un cop de calor, poden arribar a una temperatura corporal de fins a 42º. I això pot ser molt perillós.

Els primers símptomes que podem observar són: la pèrdua de força, tremolors musculars, respiracions molt ràpides i dificultoses, llengua i mucoses blaves, pèrdua d’equilibri i falta de coordinació. Els efectes poden ser temporals o permanents, i és un incident que els pot comportar la mort. Així que poca broma.

Per evitar-ho, sempre haurien de tenir a diposició aigua fresca i neta, no deixar-los en espais reduïts i poc ventilats (com dins d’un cotxe) i diposar-los de zones d’ombra si tenim terrassa o jardí.

Per sort, avui en dia, tenim més alternatives que podem trobar al mercat. Hi ha llits refrescants per a gossos que disposen d’un gel a l’interior que es torna fred quan el gos s’estira a sobre. Hi ha jaquetes refrescants ideals per a activitats a l’aire lliure, amb un mecanisme molt senzill d’evaporació activa. S’han de mullar, i l’aigua, en evaporar-se, crea un efecte refrigerant que manté als gossos frescos.

Així i tot, no oblidis remullar-los o deixar-los que es banyin en rius o llacs; quan la calor és intensa, el millor és refrescar-se a l’aigua!

Alba Dorado – Learning Dogs Cerdanya

Si t’ha agradat llegir l’article L’arribada de l’estiu i la calor, també et pot interessar llegir Emocions vs. Conducta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.