Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Consells –

Estalvia energia a casa

anthony-indraus-Bb9jWuTMPUk-unsplash
L’estalvi energètic a les nostres llars ha de ser una prioritat absoluta, per moltes raons, però principalment per ajudar al planeta. Amb uns quants petits gestos senzills d’acomplir podrem fer que la nostra petjada ecològica derivada del consum energètic sigui molt menor.

La llum

Un gest tan petit com apagar les llums quan no sigui necessari que estiguin enceses suposa un gran estalvi energètic. Les bombetes incandescents de sempre han de quedar fora de casa nostra, i canviar-les per alternatives LED, fluorescents o halògenes.

El gas

L’hivern a la Cerdanya és rigorós i gèlid, però per cada grau de temperatura que baixem del termòstat estalviarem un 7% més a la factura del gas. Un correcte manteniment de la caldera i la purga dels radiadors també es tradueix en estalvi energètic i econòmic.

L’aigua

Durant l’època estival, aquest preuat i indispensable recurs és freqüent que escassegi. Per això, tot l’any, però especialment ara, és cabdal vigilar el seu consum. Tanca l’aixeta sempre que puguis, prioritza les plantes de poc reg i no facis servir l’aigua per activitats recreatives si no és imprescindible.

Mètodes alternatius

Aquests tres elements són indispensables per viure, però podem ajudar que el seu consum sigui menor o negatiu. La instal·lació de plaques solars, tèrmiques, dipòsits d’aigua pluvial o sistemes de calefacció eficients ajudarà a estalviar energia.

Si t’ha agradat llegir l’econsell Estalvia energia a casa, també et pot interessar llegir La protecció solar més ecològica.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.