Pànxing Digital

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Consells –

Gossos i petards

Gossos
Cada any per aquestes dates, veterinaris, etòlegs i educadors rebem un munt de consultes sobre què fer o com podem ajudar als gossos que tenen por als petards. I és que la nit de Sant Joan pot ser un gran trasbals per als nostres gossos.

Com a educadora especialista en conducta i comportament caní hi ha molta gent que m’ha preguntat si es pot educar o “curar” a un gos perquè deixi de tenir por als petards. I la resposta, encara que és la que ningú vol sentir, és que no. La teràpia curativa implica que el gos elimini per complet la resposta de por davant d’aquest estímul i són teràpies quasi impossibles de dur a terme pel fet que els gossos haurien d’estar aïllats completament de qualsevol soroll similar mentre dura el tractament (tempestes i trons, trets de caçadors, veïns que festegen cada gol de partit de futbol…).

El que sí que podem fer són teràpies pal·latives, on el seu objectiu no és eliminar la por sinó controlar i minimitzar la seva intensitat.

No els deixis sols a casa, facilita’ls una zona de seguretat on poder amagar-se i allunyar-se dels sorolls del carrer, tanca finestres i persianes, encén la tele o posa música, no t’arrisquis a deixar-los anar durant el passeig i si el gos busca proximitat i contacte amb vosaltres no el rebutgeu ni l’ignoreu, no esteu reforçant la por, l’esteu ajudant a gestionar-la i a sentir-se més segur.

També es poden administrar teràpies naturals, suplements nutricionals i farmacologia per ajudar que els nivells d’estrès i d’ansietat no arribin a pics tan alts. Quina és la millor opció?

Depèn de cada gos i de la intensitat de la por que pateix cada individu concret. El més recomanable és sempre acudir amb temps al vostre veterinari perquè pugui aconsellar-vos sobre quina medicació pot ser l’adequada pel vostre gos.

Bona revetlla i feliç Sant Joan!

Gossos

Font: Alba Dorado, Learning Dogs Cerdanya

Si t’ha agradat llegir l’article Gossos i petards, també et pot interessar llegir Trucs per als gossos nerviosos.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.