Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Consells –

El gran viatge de la maternitat

maternitat
Hi ha qui diu que la maternitat és un estat alterat de la consciència. Des del primer moment en què a una dona se li desperta el cuc de ser mare, aquest desig es converteix en l'únic, quasi una obsessió. I des d'aquest instant la nostra vida deixa de ser només nostra per formar part d'un altre ésser que ens complementa.

Però el viatge de la maternitat no és un trajecte ràpid i val la pena aprofitar el temps que ens durà al destí desitjat per conéixer el “mapa del territori”, preparar-nos, i així poder decidir quins camins ens agradarà recórrer per arribar amb il·lusió al final de l’embaràs i amb l’energia necessària per afrontar la gran cita on finalment coneixerem cara a cara el nostre fill o filla.

Les visites mèdiques, preparar la casa, comprar tot allò que creiem que necessitarem: la robeta, el bressol, el cotxet, omplen els nostres dies, però tenir una bona condició física, una alimentació de qualitat i una vida social en un entorn que comparteixi les teves inquietuds ha de formar part també de les teves prioritats, ja que tu ets la primera llar del teu nadó.

Aprendre quines sensacions són normals i quines requereixen un seguiment mèdic, postures per relaxar-te en dies especialment cansats, tenir cura del sòl pelvià i enfortir la teva musculatura en general t’ajudaran a viure un embaràs saludable i arribar al part en òptimes condicions.

D’altra banda, tenir nocions bàsiques sobre lactància, tan si vols fer lactància materna com si no, així com conèixer diferents mètodes de porteig infantil o com afrontar la criança immediata, seran claus per viure amb alegria els primers de postpart.

Recorda que a més de l’equip mèdic que us fa el seguiment, hi ha molts especialistes: assessores de lactància, assessores de porteig infantil, doules, educadores perinatals, osteòpates, físios especialistes en sòl pelvià i pediàtrics, educadores de massatge infantil, psicòlegs especialistes en maternitat i pèrdues gestacionals, coaches perinatals, i un llarg etcètera que et podem guiar i ajudar a resoldre qualsevol entrebanc que pugui sorgir, i d’aquesta manera, puguis gaudir com més aviat millor de la teva nova família i de la teva maternitat feliç.

Així doncs, posa fil a l’agulla, busca a prop teu algun curs, taller o retir que t’agradi i t’ajudi a connectar amb el teu cos i a reconèixer el vincle amb el teu nadó. I si estàs en parella, és molt bona idea cerca un especialista i fer unes sessions a dos per afavorir l’entesa, la compenetració en aquest moment tan sensible de la vostra vida, us ajudarà a comprendre el procés que travesseu també com a parella i que us transformarà en família.

En definitiva, gaudeix del viatge únic i irrepetible del teu nadó que alhora et convertirà a tu en mare. Com bé fa la dit “Quan neix un bebè també neix una mare”.

Begoña Garcia – Educadora perinatal

Si t’ha agradat llegir el consell El gran viatge de la maternitat, també et pot interessar llegir Que no et piquin els mosquits! Remeis naturals per mantenir-los a ratlla.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.