Pànxing Digital

13, juny del 2024

Search
Close this search box.

13, juny del 2024

Consells –

Com gestionar amb els infants el dol per la pèrdua d’un animal

iStock-1009213524
Als qui ens agraden els animals, als que gaudim amb la seva companyia i els fem participis de les nostres vides (al mateix temps que ells ens entreguen la seva), algun cop o altre, encara que sigui fugaçment, ens ha planat pel cap la idea que un bon dia, esperem que en un futur molt llunyà, deixaran d’estar amb nosaltres. Malauradament, igual com passa amb les persones del nostre voltant, aquest dia acaba arribant, i quan ho fa, ens podem sentir perduts, abatuts per una tristesa que ens engoleix. Ens passa als adults, però especialment als infants. Cal saber que aquesta situació és normal i que hi ha maneres d’afrontar-la. Avui parlarem del dol per la pèrdua d’un animal de companyia, especialment el dels xics.

Perdre un ésser estimat

La mort de la nostra mascota és totalment equivalent a la mort d’un familiar, d’un amic o amiga propera o de qualsevol persona amb la qual ens uneixi una relació especial, intensa i important. Quan se’n va el nostre company animal, marxa un petit tros de nosaltres, aquell a qui podíem estimar sense por a ser jutjats, sense por que un bon dia ens digués que ja no volia estar amb nosaltres. En definitiva, perdem un amor tan incondicional, que no ens ha d’estranyar experimentar les mateixes sensacions que hem pogut sentir quan ens ha deixat una persona propera, i podem entrar en un estat de tristesa que no sabem com gestionar. No patiu, hi ha qui ens pot ajudar.

El dol i els infants

Quan ens trobem en aquesta situació de pèrdua, és bo parlar amb gent que ens pot ajudar, amb persones que han passat pel mateix procés o inclús professionals de la salut que ens donaran eines per convertir aquest dolor en un bonic i emotiu record cap a la nostra estimada mascota. I si aquest dolor l’experimenten els més petits de casa, és doblement cruel. Per això, avui, us proposem una eina diferent per fer front amb la mainada a aquest moment: un llibre.

Pepa. La sorpresa esperada (Peonza, 2022) és un relat infantil escrit per l’autora torderenca, Estela Gómez, i il·lustrat per la Marina Ramírez. En ell trobarem un conte que vol trencar tabús sobre la mort dels animals de companyia, vist des del prisma de la infantesa. La protagonista, la Pepa, és una gosseta que baixa de les estrelles per viure mil i una aventures amb l’Abril; això sí, per un temps limitat. El llibre és una molt bona eina per normalitzar el sentiment dels infants vers la pèrdua i parlar obertament d’aquesta realitat present a les nostres vides.

Si t’ha agradat llegir l’article Com gestionar amb els infants el dol per la pèrdua d’un animal, també et pot interessar llegir L’arribada de l’estiu i la calor.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.