Pànxing Digital

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Consells –

La grip en gossos

grip
Igual que nosaltres, els gossos també poden tenir un refredat, afectant el seu sistema immunitari i provocant danys en les seves vies respiratòries. És important saber reconèixer quan el teu gos està gripós i saber com tractar-ho.

Pots reconèixer que el gos està amb grip si presenta els següents símptomes i característiques: els ulls humits, febre, secrecions excessives pel nas (mocs), es mostra cansat i menys disposat a divertir-se, li falta la gana, té tos i esternuda amb freqüència.

A l’hora de cuidar-lo a casa, és molt important protegir el gos del fred, perquè es recuperi aviat del seu refredat. Abriga’l amb una manteta per a aïllar-lo de les baixes temperatures i de la humitat, i més si el teu gos és de raça petita.

Evitar que el gos rebi corrents d’aire, procura que dormi sempre dins de casa, cobert amb llençols.

Una bona manera d’ajudar-lo a descongestionar-se és col·locant en una habitació tancada aigua calenta, i que ell respiri aquest vapor. És important que sempre tingui aigua fresca, ja que perd més líquids, i anima’l a fer que ingereixi aliments, preferentment humits, i en petites quantitats.

Però, recorda que cal anar al veterinari, i ell t’indicarà quines són les mesures més adients en cada cas!

Si t’ha agradat llegir l’article La grip en gossos, també et pot interessar llegir Com gestionar amb els infants el dol per la pèrdua d’un animal.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.