Pànxing Digital

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Consells –

Com llegir les etiquetes de la roba per ser més responsables

etiquetes
Quan adquirim una peça de roba, massa sovint, obviem la informació de l'etiqueta en favor de si ens agrada o no el disseny, si ens queda bé o directament si està de moda o no portar-la. Parant atenció uns instants a l'etiqueta, podem determinar si la samarreta o pantalons en qüestió s'adiuen a la nostra manera de cuidar el planeta o no.

Made in…

A casa nostra, les diferents marques de roba no estan obligades a informar de la procedència de la seva roba, així com tampoc determinar on han estat confeccionades. De fet, que indiqui, per exemple, Made in Spain, no significa que hagi estat feta íntegrament aquí, sinó que l’últim procés significatiu que ha patit ha estat dut a terme a aquest país.

Com més informació tinguem al respecte, millor podrem decidir si és una peça de roba amb un major o menor impacte.

Cuidem el material

No és el mateix una samarreta feta amb cotó 100% orgànic de conreu sostenible que una confeccionada amb cotó convencional. No és el mateix una peça tècnica feta amb fibres de plàstic reciclat que una aconseguida per la generació d’aquest fil des de zero. Tampoc és el mateix un tint o estampat respectuós amb el medi ambient que un colo aconseguit amb una tintura química i agressiva amb l’entorn. Així doncs, aquests detalls són bons de tenir en compte per marcar la diferència.

Treball digne

La procedència de la peça ens pot donar molta informació. Malauradament, en alguns països productors de manufactures de roba, les condicions laborals no són ni de bon tros les que tots desitjaríem. Així doncs, faríem bé de saber d’on ve la samarreta o els pantalons en qüestió i determinar si han estat confeccionats sota unes condicions de treball sota les quals a nosaltres ens agradaria feinejar. Si busquem una mica (només una mica) trobarem alternatives molt més justes i que afavoreixen el treball digne i justament remunerat.

Respecte als animals

Els i les amants de la muntanya saben que una peça imprescindible que no pot faltar mai a la motxilla, sobretot a l’hivern, és una jaqueta de plomes. Quan decidim adquirir  una peça de roba d’aquestes característiques, és bo fer-ho sabent d’on han sortit aquestes plomes i plomissol, assegurant-nos que són de procedència respectuosa i que s’han obtingut amb el mínim patiment animal possible. Hi ha algunes marques que permeten consultar la traçabilitat d’aquestes plomes. Igual com amb les plomes, passa amb qualsevol material d’origen animal, com el cuir.

Si t’ha agradat llegir l’econsell Com llegir les etiquetes de la roba per ser més responsables, també et pot interessar llegir Com minimitzar el malbaratament alimentari.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.