Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Consells –

Com minimitzar el malbaratament alimentari

simon-peel-ui-Bh1eegzQ-unsplash
Més sovint del que ens agradaria, alguns productes alimentaris que comprem es fan malbé i acaben llençats a la paperera. A continuació us plantegem alguns consells per reduir a zero el malbaratament alimentari.

Planificar

Abans d’arribar a la nostra botiga de confiança per fer la compra del dia o de la setmana, cal haver planificat prèviament què necessitem. Ens ajudarà a aquesta planificació establir uns menús diaris per saber quins queviures ens cap comprar i la seva quantitat. Compreu el que realment necessiteu i en quanties raonables per evitar que es facin malbé.

Al detall

Espacialment en els casos de persones que viuen soles o en parella, és bona idea comprar segons quins comestibles en petites quantitats. A vegades, els paquets de llegum, pasta o altres aliments secs contenen molt més material que el que realment necessitem. Si bé és cert que que són matèries que es guarden bé en el temps, hi ha l’opció de comprar-los a granel i així adquirir la quantitat justa i necessària per passar la setmana.

Transformem-ho

Hi ha multitud de processos culinaris que ens permeten allargar considerablement la vida dels aliments. Un dels nostres exemples preferits és la confitura. Aquesta tècnica ens a ajuda transformar les nostres fruites, entre altres, en un producte que agrada a tothom, petits i grans, i que es conserva llargament en el temps. També podem fer conserves en forma d’envinagrats o fermentats, amb col, pastanaga, cogombre o altres verdures que ens agradin.

Reutilitzar

Si arribem fins al cas que un aliment en concret es fa malbé, no el llencem encara! Li podem donar un últim ús que tindrà repercussió en la creació de noves menges. Estem parlant del compostatge. Amb aquesta pràctica podem obtenir un sòl nutritiu magnífic per a plantar-hi les nostres hortalisses i tancar el cercle.

Si t’ha agradat llegir l’econsell Com minimitzar el malbaratament alimentari, també et pot interessar llegir Moda “fashion” de segona mà.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.