Pànxing Cerdanya

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Eco – Cerdanya

Moda “fashion” de segona mà

Cerdanya
moda segona ma
La roba és una necessitat bàsica, i alhora una expressió cultural i de la nostra pròpia personalitat. A més a més, hi ha maneres de fer-ne un consum responsable!

El consum descontrolat de roba provoca una generació excessiva de residus: es calcula que al cap d’un any, cada persona consumeix i rebutja entre 7 i 10 kg de material tèxtil.

Davant la compra compulsiva, podem apostar per la compra meditada: realment necessito comprar aquesta peça? Puc arreglar-ne d’altres que encara estan prou bé i transformar-les en peces «noves»? Puc cuidar més la roba que tinc perquè em duri més temps?

Les botigues de roba de segona mà també poden ser alternatives per renovar l’armari amb un mínim impacte ambiental. Hi podreu portar les peces que no vulgueu, i alhora, emportar-vos les que us agradin. Fins i tot, si us hi atreviu, podeu intercanviar roba amb els vostres coneguts!

Si s’ha de comprar roba de nova confecció, la provinent de productors locals, feta amb materials naturals i de factura més artesanal té un menor impacte sobre el planeta. Tanmateix, la roba de comerç just contribueix a reequilibrar les desigualtats socials.

Si t’ha agradat llegir el consell sobre Moda “fashion” de segona mà, també et pot interessar llegir Reciclatge d’avets de Nadal arreu de Catalunya.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.