El que cal tenir clar és que són experts en el camp de l’alimentació i la nutrició que aconsellen a les persones sobre què menjar per portar un estil de vida saludable o aconseguir un objectiu específic relacionat amb la salut, i això dista molt de centrar-nos únicament en el pes.
Els pilars bàsics que treballen són:
1. L’alimentació. Saben gestionar-la començant pel cistell de la compra, etiquetatge, aplicacions saludables, receptes fàcils que s’adaptin a tota la família o a la carmanyola o a les nostres necessitats de salut, i fins i tot, a les nostres particulars preferències alimentàries.
2. Patologia. Una alimentació sana i equilibrada contribueix al bon estat de salut i a la prevenció i recuperació de moltes malalties. Millorant hàbits alimentaris i patrons de salut alterats poden ajudar a les patologies digestives (gasos, males digestions, intoleràncies, al·lèrgies, patologia diverticular), i clíniques com l’obesitat, hipertensió, diabetis, colesterol, insuficiència renal o trastorns de la conducta.
3. L’educació nutricional. Ens ajuden a aprendre de forma personalitzada i divertida, amb recursos actuals i fàcils, hàbits de salut per millorar la nostra alimentació en qualsevol moment de la nostra vida: infantesa, adolescència, embaràs, lactància, menopausa i vellesa. Ens preparen una correcta estratègia dietètica per aconseguir la composició corporal adequada per a cada activitat esportiva individual (marató, futbol, tenis…) per tal de prevenir lesions i contribuir a un millor rendiment.
Malgrat que molts de nosaltres no ho tinguem clar, l’educació és clau per adquirir un hàbit i resoldre un problema com per exemple el sobrepès per sempre més.
4. La motivació. Treballar per adquirir hàbits i conductes al llarg del temps que ens mantinguin els resultats implica sortir de la zona de confort i arriscar per aprendre, i això no és fàcil. Per això, mitjançant el coaching nutricional podem descobrir com gestionar l’estrès emocional i l’ansietat que ens frenen en tantes batalles i continuar DISFRUTANT MENJANT!!!
No et frustris o et culpis si penses que no ho fas bé, consulta a un dietista-nutricionista que et tornarà la il·lusió per menjar el que necessites i segurament d’una forma millor del que t’imaginaves.
Laura Martí i Masferrer
Servei de Nutrició i Dietètica
Núm col.legiada nutricionista CATOOO236
Núm col.legiada infermera 36632
Si t’ha agradat llegir Quan he d’anar a la consulta del dietista – nutricionista?, també et pot interessar llegir Artteràpia, una forma creativa de tractar els malestars.