Pànxing Digital

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Consells –

Seguretat a la carretera: l’airbag per a motocicletes

seguretat
Des de ja fa uns quants anys, les solucions de seguretat passiva en el món del motorisme han anat evolucionant i perfeccionant-se fins a assolir nivells de protecció molt elevats i imprescindibles en cas d'accident. Peces de roba més segures, elements de protecció cervical en cas de caiguda i, potser no tan conegut, l'airbag destinat als vehicles de dues rodes. Coneguem-lo una mica millor.

Avui dia ja ningú concep un cotxe sense determinats elements de protecció. Els cinturons de seguretat de tres punts d’ancoratge, les carrosseries que impedeixen que el motor envaeixi l’habitacle en cas de xoc frontal, els vidres laminats que no s’estellen en trencar-se, i el sistema que ens ocupa avui: l’airbag.

Aquesta naturalesa indiscutible en els cotxes, no ho és igual en les motocicletes. Aquesta tendència està canviant.

La feina de les principals marques en seguretat activa de les motos s’ha fet bé. Moltes ja equipen l’antibloqueig dels fens (ABS), el control de pressió dels pneumàtics o fins i tot controls d’estabilitat electrònics. La correcta seguretat passiva, però, és feina del conductor o conductora.

Una de les opcions per les quals pot optar el motorista és l’armilla airbag. Està composta de tres parts: l’estructura, que pot ser independent o integrada en una peça com una granota de cuir; la bossa d’inflat, encarregada d’emplenar-se d’aire i de dissipar l’energia de l’impacte; i el mecanisme d’activació, que pot ser mecànic, en forma d’ancoratge a la moto, o electrònic, amb un seguit de sensors i acceleròmetres que detecten moviments bruscs i caigudes.

Segons dades de la DGT, el 25% dels hospitalitzats per accident de motocicleta pateixen ferides al tronc, fet que pot evitar l’ús de l’airbag.

A més, encara hi ha un 91% de motoristes que no l’han utilitzat mai per un 4% que l’empra de manera habitual. El mateix organisme s’està plantejant de fer-lo obligatori igual com va fer amb el casc al seu dia.

Si t’ha agradat llegir l’article Seguretat a la carretera: l’airbag per a motocicletes, també et pot interessar llegir Vehicles híbrids: el millor de cada món.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.