Pànxing Digital

19, juny del 2024

Search
Close this search box.

19, juny del 2024

Consells –

Tornada a l’escola: com combatre els polls

mother-taking-care-of-child-with-head-lices
Amb la tornada a l’escola, els alumnes tornen a les aules i els polls als seus caps! Tot i que a vegades poden ser difícils d'eliminar, cal armar-se de paciència i no entrar en pànic. A continuació, t’expliquem de què es tracta exactament i com fer-los-hi front.

Els polls són paràsits que s’alimenten de sang humana i són responsables d’una de les parasitosis (infecció per paràsits) més comunes i recurrents: la pediculosi. Aquesta afecció es dóna sobretot en nens d’edat compresa entre els tres i els onze anys. Es transmet per contacte de cabell amb cabell, de forma que és molt fàcil contagiar-se en ambients com l’escola (també a casa, compte!).

La pediculosi es detecta a través d’una picor intensa i un formigueig al cuir cabellut. Es pot detectar també visualment per la presència dels polls i llémenes (ous) al cuir cabellut.

Tractaments

A causa de la seva alta incidència, existeixen un ampli ventall de tractaments per combatre’ls: els pots trobar tots a la farmàcia. El tractament més habitual és a base de permetrina a l’1%, que es tracta d’un insecticida químic que actua matant el poll. Comunament es comercialitza en format de loció, però també en forma de xampú. No cal alarmar-se pel fet que l’actiu sigui un insecticida, com tota la resta de productes comercialitzats a la Unió Europea es tracta de productes segurs per a l’ús indicat.

També són comuns els tractaments amb silicones, com dimeticona. La silicona impregna el poll de manera que es desprèn fàcilment del cabell. Tot i ser una opció més recent i innovadora és igual d’eficaç que els insecticides químics, amb l’avantatge que tenen menys reaccions adverses en persones amb la pell sensible.

Consell Farmacèutic

S’aconsella aplicar a tot el cap, però especialment a la nuca i darrere les orelles, ja que són les zones més calentes del cap i on els polls s’hi troben més a gust!

Sigui quina sigui la teva elecció de producte, cal parar atenció a l’hora de pentinar el cabell amb una bona pinta per polls, ja que definirà l’èxit del tractament. Cal eliminar el màxim de llémenes i polls manualment.

El tractament pels polls pot ser una tasca àrdua, però no impossible. Amb constància i repetint el tractament les vegades que faci falta (en intervals de 7 dies), els caps dels més menuts tornaran a la normalitat.

Si teniu dubtes, deixeu-vos assessorar a la vostra farmàcia de confiança!

LENA i GISELA, farmacèutiques especialitzades en dermofarmàcia

La Farmàcia de Martinet 

Si t’ha agradat llegir el consell Tornada a l’escola: com combatre els polls, també et pot interessar llegir El gran viatge de la maternitat.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.