Pànxing Digital

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Consells –

Parlem de Txakres. Muladhara, el Txakra Arrel

txakres
Actualment, estem vivint un moment on el món es troba molt inestable amb tot el què està passant, i això ens afecta en menor o major mesura a totes. Donada aquesta inestabilitat em sembla un bon moment per connectar amb el nostre Txakra Arrel, que ens connecta amb la terra, amb les arrels i que ens proporciona seguretat i estabilitat.

Però abans, per aquells que no n’hàgiu sentit a parlar, una petita introducció sobre els Txakres:

La majoria considerem el cos físic com lúnica realitat, però existeix també un cos energètic. Un dels components d’aquest cos energètic són els txakres. Txakra és una paraula en sànscrit que significa roda. Aquests punts energètics constituirien els receptors, transformadors i distribuïdors del Prana, del sànscrit, energia vital.

Existeixen set txakres principals, situats al llarg de l’eix vertical del cos. Cadascun influencia els altres, i en el coneixement sobre els teus txakres i aquells que es troben en dissonància s’oculta una oportunitat brillant d’autoconeixement.

Avui, i donada la situació que estem vivint, parlem del primer txakra: Muladhara, arrel.

Muladhara és la porta de connexió amb la terra, amb la densitat, amb les arrels, amb el cos físic, amb la gravetat, amb els ossos, amb els teus avantapassats, amb allà on pertanys. El seu color és el vermell i està relacionat amb l’element terra (l’element més dens) i també connectat amb el sentit de l’olfacte. En el cos físic el podríem situar a la base del sòl pelvià, també a la base dels peus o a les parts més denses del cos.

Uns bons fonaments: l’equilibri del Txakra Arrel generarà una base sòlida per tots els Txakres superiors.

Si el Txakra Arrel està equilibrat, llavors estàs en unió profunda amb la terra, un “estar” basat en tu mateix, en la satisfacció i la fortalesa interior. Sents que la terra és un lloc segur que et proporciona tot allò que necessites: aliment, protecció, seguretat, etc. T’obres amb confiança al cicle vital de la terra i acceptes amb agraïment tot el que aquesta et proporciona.

Si el primer Txakra es troba en desequilibri, els teus pensaments i accions poden ser dirigits a la possessió i seguretat material, així com sucumbir als plaers sensorials (festins, sexe, begudes alcohòliques). La ira, l’enuig o la violència són símptomes d’una falta de confiança original, amb tendència a protegir-te i delimitar-te. L’angoixa sorgeix per por de perdre alguna cosa que et proporciona seguretat i benestar. Tens sentiments d’inseguretat i preocupació per massa coses i pots sentir que no pertanys allà a on estàs.

Com podem equilibrar el Txakra Arrel?

El que has viscut durant la teva vida va formant el teu cos energètic i, per tant, també la constitució del teu Txakra Arrel. Si has tingut serguretat durant la infantesa, si has rebut amor o t’has sentit pertanyent, etc. Com he comentat, hi ha un món per investigar i indagar sobre un mateix i els Txakres, i penso que és la millor manera de començar: posar en consciència i sanar tot allò que et causa aquests desequilibris. L’autoconeixement és l’eina més poderosa per la sanació.

Amb la pràctica de ioga treballem tots els Txakres, però, per exemple, els àssanes com Virabhadrasana (guerrer), Vrksasana (l’arbre), malasana i postures d’equilibri ajuden a equilibrar el primer Txakra.

Amb l’ecercitació de pranayama (exercici de respiració), per exemple, la respiració de foc i l’activació de Mula Bandha, el punt en el cos físic situat al sòl pelvià que en activar-lo ens connecta directament amb aquest Txakra.

També pot repetir afirmacions com “estic exactament on necessito estar”, “estic segura i protegida” o “abraço la meva existència amb acceptació”. Cal posar total atenció i intenció mentre ho repeteixes.

Hi ha moltes maneres de connectar amb els Txakres i ajudar a l’equilibri i l’harmonització del teu cos energètic, per exemple, la teràpia de Reiki actua directament sobre aquests punts energètics i el ioga o la meditació ens ajudaran també a prendre consciència.

Júlia Rovira Cortada

SYMBIOUM (Cabrera de Mar) / @Juu_yoga

Si t’ha agradat llegir Parlem de Txakres. Muladhara, el Txakra Arrel, també et pot interessar llegir Fem de la nostra reforma un acte d’ecologisme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.