Pànxing Cerdanya

21, maig del 2024

Search
Close this search box.

21, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

10 anys del primer Pessebre Vivent de la Cerdanya

Cerdanya
3300917a993c70dd1602b786d83c73ae.jpg

Fira i Pessebre Vivent de Prullans de Cerdanya. 

Breu història
L’any 1996, la família Puig, de llarga tradició pessebrista, anava a la recerca d’un poble que, en si mateix, fos com un pessebre i oferís una activitat social i cultural de fàcil accés. En contacte amb Josep Isern, propietari del càmping Prullans, posant fil a l’agulla, sorgeix la idea tot dient: “Prullans és un poble pessebre, hem de fer alguna cosa”.
 
L’any 2007 neix l’Associació Cultural i Cívica de Prullans. Calia fer un pas més, constituint una entitat jurídica pròpia. La principal activitat seria portar a terme el Pessebre Vivent i organitzar alguna activitat cultural col·laborant amb l’àrea de Cultura del Consistori, durant tot l’any. És a dir, que la finalitat fos realitzar activitats diverses a més de la Fira i el Pessebre Vivent, sempre de caire cultural i sense ànim de lucre. L’entitat està adherida a la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya.
Aquest 2014 es compleixen els 18 anys de Fira del Pessebre i 10 anys de Pessebre Vivent.
 
Particularitats
La particularitat és que un poble de 220 habitants, i en el que només unes 70 hi viuen tot l’any, es converteix en un petit pessebre. Tot l’entorn de l’Església de Sant Esteve, parròquia de Prullans, es vesteix com un poblet de l’Antigua Palestina.
 
Dies de representació i horaris
Aquesta representació es realitza la primera setmana de desembre, encaixant amb la festivitat de la Puríssima. Aquest any 2014, comprèn els dies 6, 7 i 8 de Fira i 6 i 7 Pessebre Vivent de 18 a 20 h.
 
Venda d’entrades i preu
Degut a les poques subvencions, l’Associació s’ha vist obligada a una aportació d’entrada per poder mantenir la despesa que comporta el manteniment de vestuari, d’aparells elèctrics per millorar les representacions… Són més de 80 els figurants voluntaris que participant al Pessebre. A l’entrada el visitant és obsequiat amb un petit record.
 
Informació complementària i recomanacions
Els dos dies anteriors de l’inici de la Fira i el Pessebre, es convida a escoles de la comarca a visitar els estands de les figures i garlandes de Nadal i a una visita a l’Exposició de Pessebres amb una explicació de les tradicions catalanes per les festes de Nadal. Per visitar aquest esdeveniment, es convida als visitant, a deixar els cotxes a les dues entrades que té el poble.
Convidem a tots els que ens visitin a gaudir d’aquests 10 anys del Pessebre Vivent de Prullans.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.