Pànxing Digital

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Cultura –

Bookshop.org obre la seva plataforma en línia amb l’objectiu de donar suport a les llibreries de proximitat

Imatge de la plataforma de venda de llibres Bookshop.org en català. 12 d'abril del 2021 (horitzontal)
Des de la seva obertura als Estats Units (gener del 2020) i al Regne Unit (novembre del 2020), Bookshop.org ha aconseguit assolir vendes per valor de 55 milions de dòlars generant més de 13 milions de dòlars per a les més de 1.500 llibreries independents adherides.

La plataforma de venda de llibres online Bookshop.org està operativa des d’aquest dilluns, 12 d’abril, a tot l’Estat amb més de 200 llibreries donades d’alta, de les quals una seixantena són de Catalunya, amb l’objectiu de donar suport a les llibreries de proximitat i ser “una alternativa a la compra de llibres a Amazon”. “Les llibreries independents disposen ara d’una eina més per a participar del creixement de l’e-commerce en la venda de llibres”, han destacat. Els promotors de la iniciativa són els copropietaris de la Memòria del Gràcia de Barcelona i la plataforma està disponible també en català.

Els seus promotors van observar els reptes del mercat de la venda online durant la pandèmia i van conèixer l’existència de Bookshop.org, una iniciativa ja implementada amb èxit als Estats Units i al Regne Unit, i que, impulsada per llibreters i editors, buscava enfortir les llibreries de proximitat.

Imatge de la plataforma de venda de llibres Bookshop.org

Després de la necessària adaptació al mercat espanyol i gràcies al suport de les llibreries, editorials i distribuïdores, Bookshop.org es posiciona com “una alternativa a les grans cadenes e-commerce” que, sumant-se a altres iniciatives com Todostuslibros, permet que les llibreries independents puguin competir en la venda de llibres a distància. En aquest sentit, Bookshop.org ha establert un pacte amb CEGAL per treballar junts en enfortir l’estratègia digital de les llibreries independents.

Botiga Online Pròpia

A Bookshop.org les llibreries poden crear la seva botiga online amb el seu nom, logotip i imatge. Es tracta d’un espai en el qual poden confeccionar llistes amb els seus llibres recomanats i compartir-los a través de les seves xarxes socials i newsletters. Les llibreries reben el marge de les vendes de llibres que generin a la plataforma (25% del preu del llibre). Bookshop.org s’encarrega de la gestió del catàleg, la logística i la rapidesa i fiabilitat dels enviaments.

Recomanacions de llibreteres i llibreters a Bookshop.org
Recomanacions de llibreteres i llibreters a Bookshop.org

Els lectors trobaran recomanacions basades en el criteri expert de llibreteres i llibreters en lloc de recomanacions basades en algoritmes, el que fa que les llibreries puguin afavorir la seva gran capacitat de prescripció.

Des de la seva obertura als Estats Units (gener del 2020) i al Regne Unit (novembre del 2020), Bookshop.org ha aconseguit assolir vendes per valor de 55 milions de dòlars generant més de 13 milions de dòlars per a les més de 1.500 llibreries independents adherides.

Bookshop
Imatge de la plataforma de venda de llibres Bookshop.org en català

Font: ACN

Si t’ha agradat la notícia Bookshop.org obre la seva plataforma en línia amb l’objectiu de donar suport a les llibreries de proximitat, també et pot interessar L’Ajuntament de Montgat i Aprop Online, posen en marxa la plataforma de venda online per impulsar les vendes digitals del comerç local.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.