Pànxing Cerdanya

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Cultura – Cerdanya

Col·lecció Cal Sindreu

Cerdanya
70db3e6f14ba4ab5d1b2ba5523fe05e1.jpg

Al petit poble de Ger trobem la col·lecció d’aquarel·la antiga a Cal Sindreu, una oportunitat única per aprofundir en els misteris de l’aquarel·la, una tècnica basada en l’ús d’una pintura que té com aglutinants substàncies especials solubles en aigua i goma aràbiga, que serveixen per fixar el color sobre el paper. 

La col·lecció de Cal Sindreu està formada per més de 150 obres, el denominador comú de les quals és la tècnica de l’aquarel·la, amb obres de diferents escoles europees del segle XIX. El gruix de la col·lecció se centra en obres d’artistes espanyols i catalans, com Paisatge marroquí, de Marià Fortuny, a més de tot un seguit d’artistes deutors de l’herència de Fortuny com Casanova, Ferrant, Fishermans, Benlliure, Galofre o Nobas.
 
Cal Sindreu també acull obres d’artistes modernistes influenciats per Fortuny, com Tamburini, Graner o Riquer, amb els temes més usuals d’aquesta tècnica: escenes del segle XVIII, orientalistes o costumistes, a més de recursos compositius i tècnics propis del preciosisme del fortunyisme.
 
La part més internacional de la col·lecció Cal Sindreu és formada per obres de l’artista anglès Lamplought, els italians Fortunati i Morani, i una obra de l’artista francès Casile.
 
Exposició: dissabtes i diumenges, de 10 a 12.30h.
Trucar per visites concertades entre setmana! 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.