Pànxing Cerdanya

2, març del 2024

Search
Close this search box.

2, març del 2024

Cultura – Cerdanya

El “Cor Transfronterer de la Cerdanya”

Cerdanya
dd45d054dfce696b68bc0b43a11d1bfe.jpg

Animeu-vos a participar!

Des de quan està formada l’entitat, com va sorgir la iniciativa?
El “Cor Transfronterer de Cerdanya” es va crear entre els passats mesos de febrer i de març per iniciativa de les corals “Capella de Santa Maria” de Puigcerdà i “Carol en Musique” d’Ur. Després d’una primera experiència conjunta en homenatge, l’any 2011, a Mr Bernard Canredon — fundador del cor “Ensemble Vocal de Cerdagne” i un dels directors que ha tingut la “Capella de Sta. Maria”—,  les dues corals donem un pas endavant per dur a terme el projecte de la “CORAL TRANSFRONTERERA DE CERDANYA”.

Quins objectius té i quines tasques desenvolupa?
Aquest cor permetrà, sota un mateix nom, agrupar els cantaires amb certa experiència en cant coral d’ambdós costats de la frontera, a fi d’organitzar concerts i d’abordar un repertori inèdit en el nostre territori (gran cor). No substitueix les corals que treballen a la Cerdanya, ans al contrari; és un complement que enriqueix la tasca d’aquestes. Aquests concerts amb acompanyaments instrumentals de més magnitud (quartets, orquestra, etc.) seran dirigits per directors de cor de reconegut prestigi. Això constituirà una experiència artística i formativa, en el sentit que agruparà talents artístics dels dos costats de la frontera.

Qui forma l’entitat? (perfil d’edat, d’interessos i d’aficions)
En l’actualitat, el CTC compta amb 88 cantaires, dos directors de cor i 2 pianistes. Els assaigs són dirigits per Carme Baulenas (“Capella Sta. Maria”) i Daniel Martin (“Carol en Musique”) i acompanyats pels pianistes ceretans Laia Martin (pianista de les dues corals) i Nicola Licciardi (alumne de Mr. Canredon).

Com us organitzeu? (com distribuïu la feina, quan assageu, com trieu les obres…)
Aquest any 2012 estan previstos una sèrie de cinc concerts, d’alguns dels quals encara resta la data per concretar: Puigcerdà (26 maig), Andorra la Vella, Osseja (16 setembre), Port-Vendres i Ur.
El GLÒRIA de Vivaldi materialitzarà l’esmentat projecte aquest any 2012. Interpretat pel CTC i sota la direcció  d’ Evelyne Schwab (alumna de Mr. Canredon i en l’actualitat directora dels cors “Mélodia” de Seine St. Denis i “Roy de Choeur” de Paris) serà acompanyat per una orquestra andorrana formada per alumnes i professors de l’Institut d’Estudis Musicals d’Andorra la Vella i reforçada per músics externs de Barcelona i València.

Com es pot participar amb vosaltres?
Es pot participar adreçant-se a:
CAPELLA SANTA MARIA
cbrcarme@hotmail.com

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.