Pànxing Cerdanya

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

El FeMAP s’amplia en municipis i en activitats complementàries

Cerdanya
8dfbe42dc37416eed15c021f91ec7fe9.jpg
El 2011 va tenir lloc la primera edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), repartit entre 19 municipis de l’Alt Pirineu i Aran. Set anys més tard, el festival no només ha incrementat aquesta xifra de manera exponencial, sinó que també s’ha expandit cap a altres comarques, com la Cerdanya i el Berguedà, i inclús ha traspassat fronteres, arribant a Andorra i França.

Així doncs, podem dir que la unió d’esforços de diverses localitats del Pirineu català; l’aposta per combinar música antiga de qualitat, patrimoni romànic i entorn natural, i el creixent interès cap al turisme rural han convertit el FeMAP en tot un referent al sud d’Europa.
 
Del 29 de juny al 24 d’agost, 37 municipis, entre els quals destaquem Bellver com a nou fitxatge a la Cerdanya, acolliran un total de 52 concerts. Comptarem amb les actuacions més properes i apassionades de grups i solistes de gran prestigi en l’àmbit de la música antiga. Entre aquests, tindrem Pyrenaeus Ensemble, que interpretarà Les Quatre Estacions de Vivaldi a Bellver el 28 de juliol; Locus Desperatus, amb La música a la capella reial de Martí l’Humà, a Fontanals el 18 d’agost, i Eduardo Paniagua, que ens transportarà al segle XIII el 25 d’agost a Alp, entre d’altres.
 
Com a novetat, el festival estrena aquest any la iniciativa Escapades Musicals. Consisteixen en packs turístics de dos o tres dies que combinen de dos a tres concerts amb un gran ventall d’activitats complementàries, des de visites guiades a monuments, museus i jaciments fins a passejades per l’entorn natural, passant per activitats artístiques i descoberta d’artesans.
 
A més, aquesta serà la tercera edició en què es durà a terme el projecte FeMAP Social, un programa que té com a objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat. Per tal de fer-ho possible, es seleccionaran quatre alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus i de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell per formar un quartet de corda. Del 30 de juny al 6 de juliol, els alumnes escollits visitaran diversos tallers, residències i equipaments d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col•lectiu de gent gran i de salut mental, per fer concerts i tallers.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.