Pànxing Cerdanya

18, maig del 2024

Search
Close this search box.

18, maig del 2024

Cultura – Cerdanya

El psicòleg Miquel Alet Torres ens endinsa en la criança i l’educació d’infants i adolescents

Cerdanya
a06779cf6497442b65fd5fae52113a1d.jpg

Ho estem fent bé? (Edicions Salòria, 2017) és un llibre per a pares, mares i cuidadors, però també una reflexió sentida sobre com estem afrontant actualment la criança i l’educació dels infants i joves a escala social. La pressió, la por, la culpa… són moltes les coses que estrenyen i dificulten l’afrontament d’una tasca important i positiva com són la de la criança i l’educació.

A través dels diferents escrits que conformen el llibre no es pretén donar receptes màgiques i universals, sinó fomentar que cada lector pensi, busqui i trobi allò que millor li vagi. No tenir dubtes o creure que ho fem tot bé no és realista, no activa la creativitat i fa que no es busquin les solucions adients a les dificultats existents.
 
«Sóc mal pare? Sóc mala mare?» Aquest pensament intrús apareix per la inseguretat i la por, pel dubte i el neguit, i per l’alt grau d’exigència que ens demanem a nosaltres mateixos en la criança i educació dels infants i adolescents. Això passa també quan no són els nostres fills, fins i tot sense que siguin de la nostra família.
 
“Dubtar de la criança us converteix en bons pares i mares, en bons educadors. Qui no dubta no millora, no usa la creativitat, no surt de la queixa i l’abandó. Sembla que dubtar ens afebleix, però no, engega mecanismes de canvi i recerca de solucions que ens fan més forts. Qui no dubta no busca un llibre per trobar les seves solucions. Qui no dubta amaga una realitat que existeix, encara que la vulguem negar.”
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.