Pànxing Cerdanya

2, juny del 2023

2, juny del 2023

Cultura – Cerdanya

La Cerdanya Film Commission activa en la promoció del cinema a la comarca

Cerdanya
042fe3d13b5bd8e190e24cac014a6620.jpg
La Cerdanya Film Commission va ser present al Saló del Cinema i les Sèries, una fira sectorial de nova creació a Catalunya, que va tenir lloc a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat els dies 29, 30 i 31 de gener i va comptar amb més de 20.000 visitants, 70 expositors, 15 projectes de Crowdfunding i 55 conferències i tallers. I d’altra banda va reunir a Terrassa, el passat 16 de febrer, una trentena d’oficines fílmiques per definir els territoris Film-Friendly de Catalunya.

L’organització del Saló del Cinema i les Sèries va convidar la Cerdanya Film Commission, en la figura del seu director, Jordi Forcada, a participar com assessor i jurat de la secció de Crowdfunding on 15 projectes, prèviament seleccionats, van poder gaudir del suport i consell de professionals de la indústria en diferents àmbits (Film Commission i gestió de localitzacions, productors, màrqueting, distribuïdors…) per poder ajudar a fer els seus projectes realitat.
 
L’esdeveniment també va servir per promocionar les localitzacions que la comarca de la Cerdanya pot oferir als productors cinematogràfics mitjançant la distribució del tríptic “Cerdanya: one valley, four seasons” i explicar als interessats l’ús de la Xarxa Film Commission de Catalunya, centrat en una presentació de Carlota Guerrero (ICEC) sobre scouting, i les oficines territorials com a servei públic gratuït i al seu abast per facilitar els rodatges de les seves produccions audiovisuals. 
 
També va tenir el seu espai la propera edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya on es va comprovar l’alt grau de coneixement del Certamen i l’interès per l’obertura del procés d’inscripció, ja disponible des de fa uns dies via la plataforma ClickForFestivals. 
 
D’altra banda, el 16 de febrer, Jordi Forcada va participar en una jornada a Terrassa, on la Catalunya Film Comission va reunir una trentena d’oficines fílmiques per definir els territoris Film-Friendly de Catalunya, i on va compartir l’experiència pilot duta a terme a Cerdanya via la campanya #CerdanyaFilmFriendly. 
 
La jornada va servir per donar els primers passos cap a la definició de la denominació Film-Friendly de diversos territoris catalans. L’objectiu és crear un segell de qualitat a nivell nacional que distingeixi els municipis, comarques i espais del territori interessats en acollir rodatges i que s’adeqüin a uns codis ètics i protocols estàndards que en facilitin tant la informació com la producció. 
 
Més de 35 representants d’oficines de rodatges de tot el territori i portaveus de diverses institucions oficials van compartir dinàmiques de treball i experiències per arribar a definicions comunes que puguin marcar un estàndard de qualitat. 
 
Cal remarcar que la comarca de Cerdanya ja és territori en vies d’esdevenir Film-Friendly des de l’any 2015, quan la Cerdanya Film Commission va difondre la campanya #CerdanyaFilmFriendly per vertebrar una oferta unificada i uns protocols d’actuació en els camps de les localitzacions, les taxes, els procediments i els compromisos sobre les produccions i els rodatges tant d’institucions públiques, serveis privats i productores interessades en rodar a la comarca.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.