Pànxing Cerdanya

21, abril del 2024

Search
Close this search box.

21, abril del 2024

Cultura – Cerdanya

La Cerdanya Film Commission

Cerdanya
8f9b49a7993ed80d42c489170ed36ea2.jpg

Tots deveu haver vist l’anunci de la Marató del 2018 on sortia un gos que esperava el seu amo a l’estació de tren de Puigcerdà. La Cerdanya ha esdevingut des de fa temps un enorme plató cinematogràfic per rodar tant pel·lícules, com curtmetratges, com espots publicitaris.

Molts d’aquests rodatges han estat possibles gràcies a la Cerdanya Film Commission, una entitat que va néixer a redós del Grup de Recerca de Cerdanya i que posteriorment es va independitzar, i que presideix el Jordi Forcada Nicolau.
 
En aquests temps canviants, en què es comença a parlar seriosament de diversificar l’economia, la possibilitat d’atraure molts rodatges a la Cerdanya, amb tot l’impacte econòmic i publicitari que això comporta, esdevé un possible negoci gens negligible.
 
D’una banda, l’impacte directe: puja un equip de rodatge que es gasta part del pressupost en dinars, sopars, pernoctacions, materials, contractació d’extres locals, lloguer d’espais (com una casa, un espai públic o la pista de patinatge).
D’una altra banda, la publicitat directa que representa per al territori que aquest es mostri per televisió o al cinema a públics massius, que poden identificar la Cerdanya perfectament. Se’ns fa publicitat gratuïta.
 
Es fa del tot imprescindible la realització d’un catàleg ben fet de localitzacions per a futurs rodatges: cases amb encant, carrers i places, paisatges, estanys de muntanya (o urbans), llocs especials… I per tal que això sigui possible, cal la col·laboració de tots els municipis.
 
La Cerdanya té uns atractius impressionants, però no ens enganyem, si no agafem l’ocasió al vol, altres llocs ho aprofitaran i perdrem aquest tren, cosa que crec que no ens podem pas permetre.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.